CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kalfszwezerikragout in pasteibakje

Categorie: 
Maand: 

MENU 2008

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 600 gram kalfszwezerik
  • 1 stuks grote ui
  • 1 stuks wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • 6 stuks peperkorrels
  • 1500 mililiter kalfsfond
  • 100 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 200 gram creme fraiche
  • benodigde vers dragon
  • benodigde peper en zout

Pasteibakjes

  • 3 pakjes diepvries bladerdeegvellen
  • 2 stuks eieren

Kalfszwezerikragout in pasteibakje Werkwijze

Bereiding
Ragout
De zwezerik spoelen.
Blancheer de zwezerik 2 minuten in heet water en snij het vet en vel er af.
Doe de fond in een pan met de gesneden bleekselderij, wortel en ui, dan de zwezerik, peperkorrels en laurierblaadjes.
Laat alles garen in ± 3/4 uur.
Zeef de bouillon. Maak een roux van de boter, bloem en bouillon. Even doorkoken.
Snij de zwezerik in blokjes. Doe er de crème fraîche en de dragon bij. Op smaak brengen.


Pasteibakjes 
Bekleed bakplaat met bakpapier. 
Klop 2 eieren, niet te lang.
Steek 12 rondjes van ± 8 cm uit de vellen bladerdeeg. Leg deze rondjes op het bakpapier  en smeer deze in met ei.
Steek nog eens 24 rondjes van ± 8 cm uit de vellen bladerdeeg en steek uit deze rondjes weer een rondje van ± 4 cm. Bewaar 12 van deze uitgestoken rondjes van ± 4 cm voor de dekseltjes.
Leg op elk rondje van ± 8 cm een ringetje, smeer dit ringetje weer in met ei en leg er dan weer een ringetje op.
Leg de 12 apart gehouden middelste rondjes die uit de ringetjes komen op de bakplaat voor de dekseltjes en bak ze ± 18 minuten op 200°C. (Alles insmeren met ei.)
Serveren:


Doe de ragout in de pasteitjes, dekseltje er schuin op, garneren met blaadjes dragon.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen