CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Chocoladerol met cranberries

Categorie: 
Maand: 

MENU 2008

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Biscuitgebak

  • 1 eetlepel bloem om te bestrooien
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 30 gram cacao
  • 60 gram amandelpoeder
  • 6 stuks grote eieren
  • 120 gram basterdsuiker

Vulling

  • 500 gram mascarpone
  • 1 stuks sinaasappel
  • 350 gram cranberriesaus

Toplaag

  • 200 gram pure chocolade in kleine stukjes
  • 175 gram ongezouten zachte boter
  • 60 gram poedersuiker gezeefd

Garnering

  • 100 gram rood fruit
  • 36 stuks verse muntblaadjes

Cranberriesaus

  • 400 gram cranberries
  • 2 eetlepels water
  • 200 `gram suiker
  • 2 eetlepels port

Extra

  • benodigde bakpapier

Chocoladerol met cranberries Werkwijze

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C.
Vet een grote 30/40 cm bakplaat in en bekleed de bodem met bakpapier.
Vet het papier licht in en bestrooi met bloem.

Biscuitgebak
Zeef het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en cacao in een kom en meng de amandelpoeder er door. Doe de eieren en suiker in een andere kom en klop met een handmixer ± 12 minuten luchtig. Moet wel binden.
Schep deze 2 mengsels door elkaar. Schenk alles in de vorm in gelijkmatige dikte.
Bak ± 15 minuten tot het biscuit stevig aanvoelt.
Laat het gebak 1 minuut afkoelen en bestrooi het met basterdsuiker. Leg bakpapier op het gebak en keer het geheel om.  Trek het bovenste bakpapier (dit was dus het onderste) voorzichtig los en rol de suikerkant naar binnen met het papier als steun. Laat het geheel afkoelen.

Cranberriesaus
Gebruik wat hele, gekookte cranberries voor de garnering
Breng de cranberries met  water  aan de kook en voeg na 5 minuten de suiker toe. Laat nog 5 tot 10 minuten koken. Pureer eventueel met de staafmixer. Voeg de port toe.

Vulling
Klop voor de vulling de sinaasappelschil door de mascarpone. Rol het biscuit terug. Verwijder het papier en besmeer gelijkmatig met mascarpone ± 1½ cm van de rand.
Schep de cranberries er op, maak er weer een rol van en zet koel weg.
Smelt voor de toplaag de chocolade (au bain-marie). Laten afkoelen (nog wel zacht ). Klop boter en poedersuiker glad en meng door de chocolade. Dan de rol ermee insmeren met een paletmes. Maak een schorseffect met vork en ze de rol koel weg.

Serveren

Garneren met poedersuiker, muntblaadjes en rood fruit.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen