CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gerookte sliptong met truffelaardappel, creme van gerookte sprot en salade van venkel, sinaasappel en olijfolie

Categorie: 
Maand: 

MENU 2008

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 9 stuks gerookte sprotjes
  • 6 eetlepels creme fraiche
  • 12 stuks truffelaardappels
  • 2 stuks venkelknollen
  • 3 stuks sinaasappel
  • 12 stuks slibtongen
  • 4 theelepels olijfolie (van goede kwalitei)
  • benodigde zeezout
  • benodigde peper

Extra

  • 1 stuks rookoven
  • 1 stuks spuitzak
  • benodigde zaagsel om te roken

Gerookte sliptong met truffelaardappel, creme van gerookte sprot en salade van venkel, sinaasappel en olijfolie Werkwijze

Bereiding:
Maak de sprotjes schoon en hak het visvlees fijn. Meng dit met de crème fraiche en schep het mengsel in een spuitzak met een kleine spuitmond.
Kook de truffelaardappelen en snij ze daarna in dunne ronde plakjes.
Snijd de venkel ragfijn.
Schil de sinasappels en snijd de partjes los uit de vliesjes.
Doe de slibtongen in de rookoven, verwarm de rookoven en voeg het mot toe. Zet het oventje, zodra het mot gaat roken, lager. Laat de sliptongen op laag vuur langzaam gaar worden (ongeveer 20 min).
Spuit de sprotcrème tussen de plakjes truffelaardappel en rangschik deze dakpansgewijs op elk bord.
Controleer of de sliptong gaar is.

Serveren:
Leg de fijngesneden rauwe venkel in een bergje op de borden, bestrooi met peper en zeezout en leg de sinaasappelpartjes er bovenop. Besprenkel de sinaasappelvenkelsalade met de olijfolie. Leg de sliptong tussen de aardappeltjes en de salade.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen