CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Hollandse gazpacho met garnalen en een bladerdeeg visje

Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Groentebouillon

  • 800 mililiter groentebouillon

Gaspacho

  • 1 stuks middelgrote bloemkool
  • 250 gram doperwten, diepvries
  • 1 stuks komkommer
  • 1 stuks sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 6 eetlepels olijfolie
  • benodigde zout en peper uit de molen

Garnering

  • 100 gram doperwten (netto), bij voorkeur vers
  • 0.25 stuks komkommer
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • takjes peterselie

Bladerdeeg visje

  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 1 stuks ei, geklopt
  • benodigde fleur de sel
  • 1 snufje gedroogde dille
  • benodigde maanzaad
  • 1 stuks visvormsteker

Hollandse gazpacho met garnalen en een bladerdeeg visje Werkwijze

Bereiding:

Zet grote wijnglazen in de koeling. Warm de oven voor op 200 °C .

Groentebouillon

Neem groentebouillonpoeder voor 800 ml bouillon (volg de aanwijzingen op de verpakking) en meng met 300 ml heet water. Vul aan met 500 ml koud water. En zet weg om snel af te koelen.

Gazpacho

Snij de bloemkool in roosjes, Schil de komkommer .Haal de steeltjes van de peterselie.

Doe de bloemkool, de bevroren doperwten, komkommer, sjalot, knoflook, peterselie en 700 ml. van de koude bouillon in een keukenmachine (magimix) en draai tot een mooie soep.

Doe er als de soep te dik is nog wat bouillon bij. Breng op smaak met olijfolie peper en zout. Zet koud weg. (De soep is al koud door de bevroren doperwten)

Garnering

Kook de 100 g verse doperwten en laat afkoelen

Snij de ¼ komkommer in hele kleine blokjes. Spoel en droog de garnalen. Snij de peterselie heel fijn, meng door elkaar en controleer op smaak.

Bladerdeegvisjes

Steek visjes uit het bladerdeeg. Smeer in met het ei en strooi er wat fleur de sel, dille en wat maanzaad over. Bak in 15 tot 20 min knapperig bruin (zie aanwijzing op het pak)

Serveren:

Verdeel de garnering over de koude glazen, schenk de koude soep erop en besprenkel met een paar druppels olijfolie.

Zet het glas op een klein bordje met een servet en leg de visjes er naast.

 

Wijn beschrijving

Wijn info:

Duo des Plages Cinsault - Syrah - Languedoc, Frankrijk

Klimaat/Terroir
Een mediterraan klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters.
Vinificatie
Om een frisse, aromatische stijl te garanderen worden de druiven ‘s nachts geoogst als de temperatuur gedaald is. Na een voorzichtige persing volgt een vergisting op lage temperatuur om de fruitaroma’s te behouden. Twee maanden rijping op de gistcellen geeft de wijn een rijkere smaak.
Druiven
Cinsault & syrah
Geur & Smaak
Helder lichtroze rosé met intense aroma’s van jeugdig fruit, rijpe rode bessen en viooltjes. Sappig, fris en toch rijk van smaak.
Serveersuggestie
Heerlijk als aperitief, op het terras, tijdens de BBQ, bij zomerse (maaltijd)salades, gegrilde kipgerechten, gamba’s à la plancha of bij een pizza met rijpe tomaten en veel basilicum.
Weetje
De naam ‘Duo des Plages’ is geïnspireerd op de tweezeeën die van invloed zijn op het klimaat waarin de
druiven groeien. En plages refereert aan het zomersekarakter van deze rosé.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen