CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gevuld inktvisje op risotto

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 12 stuks pijlstaartinktvissen
  • 2 stuks citroenen (sap, rasp en zestes)
  • 6 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 6 eetlepels pecorino, geraspt
  • 80 gram broodkuim
  • 1 stuks rode peper, fijngesneden
  • benodigde olijfolie, zout en peper
  • 70 gram pijnboompitten (30+40)
  • 12 stuks coctailprikkers

Risotto

  • 300 gram risotto rijst
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 stuks flinke ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook
  • tentakels van de inktvissen
  • 200 gram gekookte mosselen
  • 1200 milililiter visbouillon
  • 175 mililiter witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Garnering

  • benodigde peterselie

Gevuld inktvisje op risotto Werkwijze

Bereiding

Oven voorverwarmen op 220 °C . Zet langwerpige witte borden in de warmhoud kast.

Inktvisjes

Was de inktvis, haal de balein er uit en snij de tentakels er af (je houd een zakje over). Snij de tentakels klein, halveer de mosselen en bewaar voor de risotto. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Meng 4 el olijfolie met citroenrasp en 3 el citroensap, peterselie, knoflook, kaas, broodkruim, 30 g pijnboompitten en peper. Controleer op smaak. Vul hiermee de inktvissen en steek vast met een prikker. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olie en citroensap. Zet 15 tot 20 min in de voorverwarmde oven. Bewaar daarna in de warmhoud kast.

Risotto

Verhit de olie in een pan, voeg de ui en de hele knoflook toe en bak ze in 10 min op laag vuur lichtbruin, roer af en toe. Neem dan de knoflook eruit.

Doe de gesneden tentakels in de pan en bak ze een paar minuten mee.

Breng intussen in een andere pan de bouillon aan de kook.

Giet de wijn bij de inktvisprut en laat hem verdampen, voeg dan peper en zout naar smaak toe.

Doe er 3 el water en de tomatenpuree bij en laat nog even pruttelen.

Roer er de rijst door en bak al roerend tot alle vocht is opgenomen.

Doe er een soeplepel bouillon bij en roer weer tot die is opgenomen.

Ga op die manier soeplepel voor soeplepel door tot de rijst beetgaar is.

Dat duurt ongeveer 18-20 min. Voeg de mosselen en de peterselie toe, roer voorzichtig en houd warm in de warmhoud kast.

Serveren:

Leg met een grote ijslepel een bol risotto in het midden van het voorverwarmde bord, druk daar de inktvis licht in.

Steek links en rechts een takje peterselie in de bol en strooi er wat pijnboompitjes over.

Wijn beschrijving

Wijn info:

Mezzacorona, Pinot Grigio Riserva

CATEGORIE: Droge witte wijn

HERKOMST: Italië - Trentino - Noord

DRUIVENSOORT: 100% Pinot Grigio

VINIFICATIE: Traditionele witte vinificatie, pneumatische persing en temperatuur gecontroleerde vergisting van ongeveer 18 graden. De 2e vergisting en rijping vinden plaats in barriques van Frans eiken. Gedurende de rijping vindt er Batonnage plaats.

KARAKTER: Een goudgele kleur. Een complexe geur van rijp fruit (peer en witte perzik), Kamille en hout. De smaak is kruidig, vol en rijp. De invloeden van het hout en en het rijpe fruit zijn goed in balans. Een zeer complete wijn.

SERVEREN: Gekoeld op ongeveer 10-12°C, bij visgerechten, en wit vlees gerechten. Tevens heerlijk als aperitief. Speciaal advies: tagliatella met Porcini paddestoelen.

HOUDBAAR: Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen