CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kalfslever op gebakken appel met uien, rozijnen en knolselderijfrietjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Knolselderijfrietjes

  • 1 stuk(s) knolselderij
  • benodigde zout
  • benodigde bloem
  • 3 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • benodigde zonnebloemolie

Kalfslever

  • 1200 gram kalfslever
  • 4 stuk(s) uien
  • 250 gram rozijnen
  • 3 stuk(s) appels bijv. goudrenet
  • 125 gram boter
  • benodigde suiker
  • benodigde peper
  • benodigde zout
  • benodigde bloem
  • 50 mililiter witte wijn

Kalfslever op gebakken appel met uien, rozijnen en knolselderijfrietjes Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de borden voor.

Kalfslever

Schil de uien en snijd in plakken, ringen.

Schil de appels verwijder klokhuis met appelboor en snijd in 12 ringen.

Was de rozijnen.

Verdeel de lever in 12 plakken.

Bak de uien in de boter goudbruin voeg de rozijnen en de wijn toe.

Laat zachtjes pruttelen.

Bak de appels in boter, bestrooi met suiker en laat caramelliseren.

Meng peper, zout en bloem door elkaar en wentel er de lever door.

Bak de plakken in hete boter ca. 3 min. aan elke kant. Houd warm.

Knolselderijfrietjes

Schil de knolselderij. Snijd in dunne plakken en vervolgens in dunne frietjes.

Meng bloem met zout en haal de knolselderij frietjes erdoor, schud de overtollige bloem eraf.

Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie en bak hierin in delen de frietjes tot ze mooi bruin zijn.

Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm in de warmhoudkast ( 80 ºC).

Serveren:

Leg in het midden van een voorverwarmd bord een schijf appel daarop de lever en dan de ui rozijnensaus

Schik wat frietjes rondom het taartje en garneer met de peterselie.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen