CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Courgetteduo varkensmedaillons

Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Courgetteflan

  • 2 stuks courgettes, grof geraspt
  • 1 stuks sjalot, fijngesneden
  • 1 theelepel majoraan, gedroogd
  • 100 gram ricotta
  • 2 eetlepels Parmezaan, grof geraspt
  • 3 stuks eieren (1 ei en 2 eiwitten)
  • benodigde olijfolie, peper en zout

Tuille van Parmezaanse kaas

  • benodigde boter om pan in te vetten
  • 24 eetlepels Parmezaan, grof geraspt

Courgettepakketje

  • 2 stuks courgettes
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel bladpeterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • benodigde peper en zout

Vulling

  • 300 gram ricotta
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 60 gram pecorino in kleine blokjes
  • 2 stuks eieren, geklopt
  • benodigde peper en zout

Gefrituurde wortel en truffelaardappel

  • 4 stuks wortels
  • 4 stuks truffelaardappeltjes
  • benodigde frituurolie
  • benodigde ijsklontjes

Varkenshaas medaillons met geitenkaas

  • 1200 gram varkenshaas
  • 1 stuks rode paprika
  • 1 stuks sjalot
  • 1 teen knoflook
  • benodigde tijm
  • 100 gram jonge geitenkaas
  • 12 stuks walnoten
  • benodigde honing, peper,zout, boter en olie
  • 12 toefjes sla met vinaigrette

Courgetteduo varkensmedaillons Werkwijze

Courgetteflan

Warm de oven voor op 180 °C.

Fruit de sjalot in de olie goudbruin en voeg dan de grof gesneden courgettes, majoraan en peper toe.

Bak tot de courgettes tot ze zacht en droog zijn ca. 15 min. Laat afkoelen.

Prak in een kom met een vork de ricotta met de Parmezaan tot heel romig.

Klop het ei en de eiwitten samen op en meng met de ricotta tot een gladde massa; meng met de gebakken courgettes en breng op smaak.

Boter 12 kleine muffinvormpjes in en verdeel het mengsel over de vormpjes en zet ze in een diep bakblik.

Vul dat met heet water tot de vormpjes half onder staan. Bedek ze met aluminium folie en bak de flans in ca. 20 min. Houd warm.

 

Tuille

Vet een antiaanbakpan licht in met boter en zet hem op een middelhoog vuur.

Strooi 2 el. Parmezaan in een cirkel van 13 cm.

Zodra de kaas is gesmolten, met een spatel voorzichtig overdoen in een licht ingevet schaaltje, druk voorzichtig aan met je vingers om een bakje te vormen. Koel 1 min. Leg met vlakke kant op een vetvrij papier en herhaal dit 12 maal.

 

Courgettepakketje

Warm de oven voor op 180 °C.

Snijd de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Dep droog en grill mooie ruitjes of streepjes in een hete grillpan.

Marineer de gegrilde courgette plakken ca 30 min in de olie knoflook en peterselie.

 

Vulling

Klop de ricotta met een vork romig, voeg de andere ingrediënten toe en meng alles.

Bekleed 12 muffin vormpjes met de gegrilde plakken courgette, laat ze iets overhangen.

Lepel de vulling in de vormpjes en vouw de courgettes erover. Zet de bakjes in een diep bakblik vul dat met heet water tot de vormpjes half in het water staan. Bedek ze met aluminium folie en bak ze ca. 25 min. Haal voorzichtig uit de vorm en houd warm.

 

Gefrituurde wortel en truffelaardappel

Wortels schrappen en met een dunschiller in lange repen snijden. De aardappel ontpitten en met een dunschiller in plakjes snijden. Tot het frituren in ijswater leggen (om te laten krullen). Net voor het opdienen droogdeppen en frituren in olie van 180 °C.

 

Varkenshaas medaillons met geitenkaas      

Vlees in 24 medaillons snijden. Dan kruiden en om en om bakken in de boter ca. 2 min.

Vervolgens 10 min laten rusten in aluminium folie (warm houden).

Paprika, sjalot tijm en knoflook fijn snijden en bakken in de olie; peper en zout naar smaak

Net voor het opdienen, op elk stukje vlees een lepeltje paprika, kaas, een walnoot en een paar druppels honing leggen en dan nog even onder de salamandergrill zetten.

Serveren:

Leg in het midden van de voorverwarmde langwerpige borden een toefje sla, aan beide kanten de vleesmedaillons, daarboven het courgettetaartje en er onder de Parmezaantuille met daarin de courgetteflan, decoreer met de gefrituurde groenten.

Wijn beschrijving

Wijn info:

Carmenère Reserva, Rosario

CATEGORIE: stevige rode wijn

HERKOMST: Chili - Maipo

DRUIVENSOORT: Carmenère Riserva

VINIFICATIE: Strenge selectie van druiven. Traditionele rode vinificatie met lange inweking (temperatuur gecontroleerd) van de druiven en daarna een rijping van 6 maanden op Frans eikenhouten vaten (gedeeltelijk nieuw).

KARAKTER: Deze wijn opent met een diepe chocolade-rokerige geur. Intens rijpe zwarte fruit nuances zijn in balans met rijke koffie, chocola en houttonen. Subtiele en toch weelderige wijn.

SERVEREN: Op ongeveer 18°C, het is aan te raden deze wijn van tevoren te decanteren, bij rood vlees, lamskoteletten en pittige kazen.

HOUDBAAR: Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen