CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Steak Tomaat

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 12 stuks roma tomaten
  • 2 stuks sjalotten (groot)
  • 5 eetlepels peterselie, gehakt
  • 8 stuks zoutzure augurkjes (klein)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels worchestersaus
  • 1 theelepel tabasco
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 10 eetlepels taggiasche olijven
  • 12 eetlepels zeer goede olijfolie
  • 12 stuks kwarteleitjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 100 gram Old Amsterdam kaas

Steak Tomaat Werkwijze

Bereiding:

Kerf de tomaten boven en onder licht in met het puntje van een mes. Laat ze 10 tot 20 sec in kokend water hun velletje lossen en schep de tomaten direct in koud water om garen te voorkomen.

Trek het velletje van de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder het zaad. Snijd de partjes brunoise ca ½ cm en meng met de ragfijn gesnipperde sjalotjes, de gehakte peterselie, de afgespoelde kappertjes en de in brunoise gesneden augurkjes. Maak op smaak met de worcestershiresaus, de tabasco en peper en zout.

Meng de tomatenketchup en de mosterd goed en voeg dit toe aan de tomaten.

Hak de taggiasche olijven en meng dit met de olijfolie.

Bak de kwarteleitjes heel zachtjes in een koekenpan met wat olijfolie.

Tip:

Kras met de punt van een officemesje (klein keukenmes) het eitje overdwars over de helft in en breek het verder boven de pan open.

Serveren:

Maak met een ring van 6 cm een bodempje tomaat in een diep bord.Schep hier wat olijven rondom en leg op de tomaat het kwarteleitje. Versier met wat tuinkers en wat krullen Old Amsterdam.

 

Wijn beschrijving

Charte D’Assemblage Languedoc

CATEGORIE: Rode wijn

HERKOMST: Frankrijk - Languedoc-Roussillon

DRUIVENSOORT: Grenache – Syrah - Mourvèdre

VINIFICATIE: Een moderne en temperatuur gecontroleerde rode vinificatie met een korte inweking van de druiven.

KARAKTER: Vol met stevig zwart fruit aroma. Lichte kruidigheid door de Syrah en Mourvèdre toevoeging. Mooie complexe wijn met diepe kleur. Een rijke, volle smaak!

SERVEREN: Serveer deze wijn op een temperatuur van ongeveer 16 graden. Goed te combineren bij roodvleesgerechten of bijvoorbeeld wild, maar zeker een verrassend aperitief wijn. Gerechten in Franse stijl.

HOUDBAAR: Nu op dronk.

EXTRA INFO: ‘Charte’ betekend ‘kwaliteit’ door combinatie van de elementen’. Dat geldt zeker voor deze wijn waarbij de blend, drie druivensoorten samen naar een hoger plan tilt. De wijn is een typisch voorbeeld van de traditionele stijl van rode wijnen uit de Languedoc.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen