CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Saoto soepje

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Aaardappelen

  • 2 stuks grote aartdappelen
  • 150 mililiter maisolie

Bouillon

  • 1200 mililiter kippenbouillon
  • 150 gram kippenfilet
  • 2 stuks laurierblad
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 60 gram verse gember
  • 40 gram verse laos
  • 8 stuks pimentkorrels
  • 4 eetlepels donkere soja saus

Vulling

  • 4 stuks sjalotjes
  • 1 eetlepel zoete soja
  • 50 gram glasnoedels
  • 50 gram taugé
  • 4 takjes selderij
  • 12 stuks kwarteleitjes
  • benodigde azijn

Saoto soepje Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 85°C en verwarm de kopjes in de warmhoudkast.

Aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze op de mandoline in lucifers. Spoel ze af en droog ze zorgvuldig. Bak de lucifers nu in de maisolie gaar en lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. (BEWAAR DE OLIE IN DE PAN) Verspreid de lucifers op een bakplaat bedekt met bakpapier en laat 60-80 min drogen in een oven op 85°C tot ze krokant zijn.

Bouillon

Voeg aan de kippenbouillon het laurierblad, de rode peper (ontdaan van de zaadjes) de serehstengels, de in plakjes gesneden gember en laos en de pimentkorrels toe en breng aan de kook.

Gaar nu de kipfilet zachtjes ca 60 min in de kippenbouillon. Haal de kipfilet uit de bouillon en snijd de filet in stukjes. Zeef de bouillon en voeg de 4 el donkere sojasaus toe. Houd warm.

Vulling

Snijd de sjalotjes in ringen en bak ze in de olie van de aardappellucifers. Laat ze uitlekken. Doe ze in een kom en vermeng ze met 1 el zoete soja

Leg de glasnoedels in gezouten kokend water. Haal van het vuur en laat de glasnoedels wellen tot ze gaar zijn ( ca 3 min) en giet de noedels af. Vermeng met een beetje olie zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

Zet een pan gezouten water op met een scheut azijn en pocheer hier de 12 kwarteleitjes in. Bewaar de eitjes in lauwwarm water.

Serveren:

Vul een kopje met wat blokjes kipfilet, wat ringetjes sjalot, wat glasnoedels, 4 sprietjes taugé, 4 blaadjes selderij en een kwartelei. Giet hier overheen de kokende bouillon en garneer met wat aardappellucifertjes.

 

Wijn beschrijving

Torres Mas Rabell Blanco

CATEGORIE: Droge witte wijn

HERKOMST: Spanje - Penédes

DRUIVENSOORT: Parellada, Garnacha Blanco

VINIFICATIE: Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschil, pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting.

KARAKTER: Een delicate, geurige, frisse wijn met aroma's van verfijnd fruit en nuances van kruiden. In de mond zacht, vol en knisperend, met heel veel fruitige aroma's (appelen en ananas) en een vleugje kruiden (venkel). Een soepele wijn met een zuivere, krachtige afdronk.

SERVEREN: Gekoeld op ongeveer 8°C, als apertief, bij diverse lichte visgerechten of bij paella.

HOUDBAAR: Zo jong mogelijk drinken.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen