CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


5-kruiden biefstuk met aardappelpoffertjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 900 gram kogelbiefstuk (6x150 gram)

5-kruiden

  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 10 stuks steranijs
  • 2 eetlepels venkelzaad
  • 4 stuks kruidnagels
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 50 gram boter
  • 110 mililiter olijfolie (50+60)

Aardappelpoffertjes

  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 3 stuks eieren
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 420 mililiter zure room (200+220)
  • 1 eetlepel bloem

limoenbroccoli

  • 2 stuks broccoli stronken
  • 60 gram pijnboompitten
  • 2 stuks limoenen

5-kruiden biefstuk met aardappelpoffertjes Werkwijze

5-kruiden

Rooster de peperkorrels, steranijs, venkelzaad en kruidnagels in een droge koekenpan op matig vuur tot de kruiden beginnen te geuren. Maak de specerijen fijn in een vijzel of in een keukenmachine en meng met de kaneelpoeder.

Aardappelpoffertjes

Schil de aardappelen, kook ze in gezouten water gaar. Giet af en laat gedurende 10 min goed droog stomen. Pureer de aardappelen en voeg de eieren, de kruidenroomkaas, 200 ml zure room en 1 el bloem toe. Meng met de mixer tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelpoffertjes in een licht ingevette poffertjes pan en houd warm in de warmhoudkast.

Limoenbroccoli

Snij kleine broccoli roosjes. Rooster de pijnboompitten lichtbruin tot het aroma zich ontwikkelt. Rasp voor de limoenolie de schil van de limoen met een fijne rasp en vermeng met 60 ml olijfolie.

Verwarm een scheutje olijfolie in een sauteuse en bak de broccoli roosjes 3 tot 4 min. Gaar ze daarna met het deksel op de pan tot beetgaar (ca 5 min).

Biefstuk

Dep het vlees droog met keukenpapier. Peper en zout het vlees en bestrooi het met het 5-kruiden mengsel. Bak het vlees in 50 g boter en 50 ml olijfolie rood tot rosé. Laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 5 tot 10 min rusten alvorens het aan te snijden.

Serveren:

Leg 2 broccoli roosjes op het bord en lepel hier wat limoenolie op. Vervolgens wat zure room en de pijnboompitten. Leg er 3 poffertjes naast en 2 plakjes biefstuk. Lepel nog wat jus van de biefstuk op het vlees.

 

Wijn beschrijving

Sebastiani California Zinfandel

CATEGORIE: Rode wijn

HERKOMST: Amerika – Lodi Valley - Californië

DRUIVENSOORT: Zinfandel

VINIFICATIE: De druiven van verschillende percelen worden apart gefermenteerd in RVS cuves. Daarna rijpen de wijnen voor 14 maanden op Amerikaans- (78%) en Frans (22%) deels nieuw (11%) eiken fusten. Na assemblage rijpt de wijn nog eens 13 maanden op eiken fust.

KARAKTER: Zeer donkere rode kleur. In de neus rijpe bessen, bramen, aardbeien, maar ook kaneel en kruiden. Een sappige aanzet, met veel rijp fruit, zwoele smaken en ronde tannines.

SERVEREN: Serveer deze wijn op 16-18 graden. Lekker bij geroosterd vlees (BBQ) en gekruid eten zoals Marokkaanse gerechten met lamsvlees.

HOUDBAAR: Nu op dronk, 3-5 jaar houdbaar.

EXTRA INFO: De druiven voor deze wijn groeien in de warmere gedeeltes van Lodi Valley, Een gelijkmatig en langdurig seizoen zorgen hier voor een optimaal rijpe Zinfandel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen