CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Amandelmousse met kersensorbet

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Amandelmousse

  • 500 mililiter melk
  • 120 gram amandelspijs
  • 11 blaadjes gelatine
  • 500 mililiter slagroom
  • 350 gram fijne kristalsuiker (75+50+125+100)
  • 50 mililiter amandellikeur

Kersensorbet en kersensaus

  • 1 pot kesen op sap 700ml (250+100)
  • 175 mililiter wittw wijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150 mililiter creme de cassis
  • 10 stuks gedoogd citroenblad
  • 250 mililiter volle biologische yoghurt
  • benodigde maizena

Chocolade Krispies

  • 4 eetlepels Rice Krispies (volle lepels)
  • 150 gram pure chocolade

Amandelmousse met kersensorbet Werkwijze

Bereiding:

Amandelmousse

Week de gelatine in koud water. Verwarm de melk met de amandelspijs tot deze is opgelost en voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de melk. Laat afkoelen tot het lobbig wordt. Eventueel koelen in een bak ijsklontjes.

Sla de eiwitten stijf en sla de slagroom stijf onder toevoeging van 75 g suiker. Spatel, als de amandelmelk lobbig is, de stijf geslagen eiwitten en de stijf geslagen room er door. Voeg als laatste de amandellikeur toe. Schep in de aluminium puddingvormpjes en zet weg in de koeling.

Kersensorbet

Mix in de keukenmachine 250 g kersen met 125 g suiker en 250 ml yoghurt. Draai hier ijs van en zet weg in de diepvries.

Kersensaus

Breng 350 ml kersensap, 175 ml witte wijn, 50 gram suiker, 2 eetlepels citroensap en 150 ml crème de cassis aan de kook en bind het licht met wat maïzena. Neem van het vuur en voeg nu 10 gedroogde citroenblaadjes toe en laat deze 60 min trekken.

Verwijder de citroenblaadjes en voeg de overgebleven 100 g kersen toe.

Chocolades Krispies

Laat 100 g suiker met 1 el water in een koekenpan langzaam karameliseren.

Voeg nu 4 volle el Rice Krispies toe en roer deze met een houten lepel door de karamel (pas op karamel is heet!!). Stort op een vel bakpapier en laat afkoelen.

Breek de Krispies in kleinere stukken. Laat 150 g pure chocolade smelten in een glazen kom boven een pan heet water en roer hier de gekarameliseerde krispies door. Stort wederom op bakpapier en laat afkoelen in de koelkast.

Serveren:

Stort een puddinkje op een langwerpig wit bord, leg aan beide zijdeneen kleine quenelle yoghurtijs en garneer met wat kersensaus en de chocolade Krispies.

 

Wijn beschrijving

Fresita sparkling Rosso

CATEGORIE: Mousserende wijn

HERKOMST: Chili – Patagonië

DRUIVENSOORT: Chardonnay – Sauvignon Blanc - Bosaardbei

VINIFICATIE: Vergisting van ongeveer een maand op lage temperatuur in autoclaves (afsluitbare roestvrijstalen cuves) waardoor het koolzuur dat bij de alcoholische gisting vrijkomt, oplost in de wijn. Bij 6,5% alcohol wordt de wijn gekoeld en gefilterd om verder gisten te voorkomen en dus restsuiker achter te laten.

KARAKTER: Roze-rode kleur. In de geur veel fruit (aardbei en framboos) en bloemen (rozen) met lichte gistaroma’s. In de mond frizzante (licht bruisend) en mild zoet.

SERVEREN: Serveer deze wijn op 6-8 graden bij het dessert (bosvruchten, chocoladecake, vruchtenijs) of als aperitief op een warme dag.

HOUDBAAR: Zo jong mogelijk drinken, gekoeld bewaren.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen