CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Courgettesoep met yoghurtroom

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 stuks sjalotten
  • 750 gram courgettes
  • 500 mililiter groentebouillon
  • 1 stuks citroen (sap en rasp)
  • 0.5 theelepel gedroogde chilipeper
  • benodigde zout

Yoghurtroom

  • 100 mililiter slagroom
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 0.5 theelepel gemalen komijn

Courgettesoep met yoghurtroom Werkwijze

Bereiding:

Zet 12 leeuwenkop-kopjes in de warmhoudkast.

Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Maak een teen knoflook schoon. Verwarm in een soeppan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook.

Spoel de courgettes goed af en steek er 36 bolletjes uit. Zet water op en laat aan de kook komen. Blancheer kort de courgettebolletjes.

Schil de overgebleven courgettes, snijd in stukjes en doe dit in de pan met de gefruite sjalotten en knoflook. Roer goed door elkaar.

Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen. Zet het deksel op de pan en kook alles in 20 min gaar. Pureer de soep met de staafmixer.

Rasp de schil van de citroen en gebruik voor de garnering en pers de vrucht uit.

Breng de soep op smaak met enkele druppels citroensap, zout en chilipeper.

Yoghurtroom

Klop de slagroom stijf. Roer de yoghurt los en schep de room en komijn luchtig door de yoghurt.

Serveren:

Schep de soep in het kopje en schep in het midden een lepel van de yoghurtroom en strooi de geraspte citroenschil erover. Leg er vervolgens drie courgette bolletjes in de soep.

Wijn beschrijving

Vallée Blanche – Viognier Languedoc, Frankrijk

Klimaat/Terroir De wijngaarden van de Vallée Blanche liggen landinwaarts, beschut door de Montagne Noire: een kleine, middelhoge bergketen in de buurt van Carcassonne. Het gebergte is de scheidslijn tussen een Atlantisch en een mediterraan klimaattype. Door de bergen worden de gevoelige viognierdruiven beschermd tegen teveel hitte.

Vinificatie De druiven worden ’s nachts geoogst. Hierna volgt ontstelen en inweken, waarna de druiven onder bescherming van koolzuurgas geperst worden (om oxidatie te voorkomen). Het vergiste sap rijpt gedurende enkele maanden op zijn ‘lie’.

Druif Viognier Geur & Smaak De Vallée Blanche heeft te typische aromatische kenmerken van viognier: indrukwekkend tropisch fruit, zoals banaan en mango, en een elegant ‘bloemetje’. De structuur is zachtzwoel, maar met voldoende frisse tonen.

Serveersuggestie Heerlijk bij risotto met asperges, kreeft of in combinatie met gerechten uit de Aziatische keuken. Weetje ‘Vieilles vignes’ betekent oude druivenstokken. Naarmate de druivenplant oudert, wordt het wortelgestel dieper. Hiermee nemen de druiven meer smaakstoffen op.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen