CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gebakken zeeduivel met hazelnoten

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Zeeduivel

  • 1000 gram zeeduivelfilets
  • 4 stuks sinaasappels
  • 2 stuks venkelknollen

Hazelnootmengsel

  • 1 bos bieslook
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram panko
  • benodigde olijolie
  • bodigde peper en zout

Dressing

  • benodigde hazelnootolie
  • benodigde balsamico
  • 24 toefjes veldsla

Gebakken zeeduivel met hazelnoten Werkwijze

Bereiding:                                                                                                                                                                                              

Verwarm de oven voor op 200 C°. Verwarm 12 langwerpige witte bordjes voor in de warmhoudkast.

Zeeduivel

Snijd de venkel in dunne plakjes (gebruik eventueel de snijmachine).

Rasp (bijv. met zesteur) 2 sinaasappels en pers ze vervolgens uit. ( bewaar rasp voor het hazelnootmengsel)

Schil 2 sinaasappels onder het witte vlies (boven een kom om het sap op te vangen) en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in blokjes.

Schik de plakken venkel en de sinaasappelblokjes in een ingevette ovenschaal en

plaats de vis er boven op. Voeg zout en peper toe en besprenkel alles met sinaasappelsap

Hazelnotenmengsel

Ontvlies de hazelnoten zo nodig en hak ze grof.

Hak knip of snijd de bieslook fijn.

Vermeng 1/3 van de bieslook met de geraspte sinaasappelschil, hazelnoten, panko, zout en peper en voeg zoveel olijfolie toe tot een gelijkmatige massa ontstaat. Spreid dit hazelnootmengsel over de vis.

Bak de vis 30 a 35 min.in de voorverwarmde oven tot de vis gaar en de bovenlaag goudbruin is.

Dressing

Maak een klein beetje milde dressing van de hazelnotenolie en de balsamico

Haal de veldsla er snel door heen.

Serveren

Snijd de vis in 12 mooie stukken en leg deze op het midden van het langwerpige bord.

Steek links en rechts een toef sla in de vis en decoreer het bord verder met de gehakte bieslook.

 

Wijn beschrijving

La Villette – Chardonnay

CATEGORIE: Witte Wijn

HERKOMST: Languedoc - Frankrijk

DRUIVENSOORT: Chardonnay

VINIFICATIE: uitsluitend druiven uit hoger gelegen, en dus koelere, zuidhellingen. Door de druiven later dan normaal te oogsten beschikt de wijn bovendien over een extra rijke aromatische structuur. 30% van de wijn gistte in houten vaten; daarna rijpt de wijn nog eens negen maanden op eikenhout.

KARAKTER: Helder fonkelend geel van kleur. Geur van tropisch fruit als mandarijn en ananas, perzik en rijpe peer. Frisse vanille door houtrijping. Fris van smaak; sappig en uitgesproken fruitig; mooie afgeronde zuren.

SERVEREN: Jong serveren op 12’C, bij Salade met milde fruitdressing en noten, geroosterde kip of kip in kruidensaus, visgerechten, pasta’s met vis, romige risotto, zachte witte kazen.

HOUDBAAR: Nu op dronk. Tot 3 jaar na de oogst.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen