CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Italiaanse chocolade truffels

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 175 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels amandellikeur (Amaretto)
  • 40 gram ongezouten boter
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 50 gram amandelen, fijn gehakt
  • 24 stuks papieren bobonvormpjes
  • 12 stuks papieren kantkleedjes
  • 12 stuks kleine glaasjes Amaretto

Italiaanse chocolade truffels Werkwijze

Bereiding:

Smelt de chocolade met de likeur boven een pan heet water(au bain-marie).

Voeg de boter toe en blijf roeren tot hij gesmolten is.

Voeg de poedersuiker en de amandelen toe.

Zet het mengsel op een koele plaats tot het stevig genoeg is om er 24 balletjes van te rollen.

Doe de geraspte chocola op een bord en rol de truffels erdoor tot ze helemaal bedekt zijn.

Doe de truffels in een papieren bonbonvorm en zet ze koel.

Serveren:

Uitserveren op een klein schoteltje met papieren kantkleedje met een kleine sterke espresso.

 

Wijn beschrijving

Piedra Luenga DO - PX 15 year old Sherry

CATEGORIE: Dessertwijn

HERKOMST: Spanje – PX Sherry – Jerez de la Frontera

DRUIVENSOORT: Pedro Ximénez druif / PX

VINIFICATIE: De druiven worden eerst tot wel 12 dagen gedroogd in de zon. Daarna vergisting als Sherry en lagering op vat gedurende 15 jaar.

KARAKTER: Diep donkerbruine stroopkleur. Volle aroma van appelstroop, rozijnen, chocolade en caramel.

SERVEREN: Op ongeveer 12 graden. De caramel- en chocoladetonen maken deze sherry geschikt bij een chocolade-dessert met noten. Rozijnenbrood met blauwaderkaas en appelstroop.

HOUDBAAR: Kan nog vele jaren ouderen.

EXTRA INFO: De Piedra Luenga PX krijgt een diepe mahoniekleur van 15 jaar rijping op vat.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen