CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aubergine-sushi met sesamdressing

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Aubergine

  • 2 stuks aubergines groot
  • 75 mililiter olijfolie
  • 25 mililiter sesamolie

Rijst

  • 225 gram sushirijst
  • 310 mililiter water
  • 40 mililiter sushiazijn

Vulling

  • 1 stuks limoen (rasp en sap)
  • 1 stuks komkommer
  • 2 stuks avocado

Sesamdressing

  • 40 gram sesamzaadjes (wit en zwart)
  • 40 gram zwarte sesamzaadjes
  • 10 gram verse gember (geraspt)
  • 20 mililiter zoute sojasaus
  • 20 mililiter gembersiroop
  • 20 mililiter rijstazijn
  • 30 mililiter sesamolie

Garnituur

  • 100 gram jonge bladspinazie

Aubergine-sushi met sesamdressing Werkwijze

Bereiding:

Aubergine

Snijd de aubergine met de snijmachine in de lengte in plakken van 2 tot 3 mm. Beleg een plateau met huishoudfolie en leg hier de plakken aubergine op. Meng 75 ml olijfolie met

25 ml sesamolie en smeer hier de plakken aubergine zowel onder als boven mee in. Strooi wat zout op de aubergine en dek af met wederom een vel huishoudfolie. Zet een tweede plateau op het geheel en verzwaar het plateau met een vijzel o.i.d. Laat ca 1 uur rusten.

Rijst

Spoel de sushirijst in een bolzeef af met koud water en laat uitlekken. Zet de rijst met de juiste hoeveelheid water op en laat 12 min zachtjes koken. Als de rijst gaar is, deze goed op smaak brengen met zout en sushiazijn (PROEVEN!!). Gebruik voor het mengen een vork.

Zet daarna de deksel weer op de pan en laat 10 min rusten. Verdeel de rijst daarna over een plateau en laat afkoelen. Zet apart.

Vulling

Schil de komkommer en snijd de komkommer in stukken van 7 cm.

Verdeel deze stukken in de lengte in vieren en snijd de zaadlijsten er uit. Verdeel elke kwart nu in de lengte in 3 stukjes.

Verdeel de rasp van de limoen en het limoensap over de komkommerstaafjes. Zet apart.

Snijd de avocado’s in de lengterichting doormidden. Verwijder de pit. Snijd elke helft nu in de lengterichting in 5 tot 6 stukken en verwijder vervolgens de schil. Zet apart.

Sesamdressing

Rooster de witte sesamzaadjes in een droge koekenpan tot een LICHTbruine kleur.

Meng de witte en zwarte sesamzaadjes met de gember, soja, gembersiroop, rijstazijn en de 30 m. sesamolie. Zet apart.

Vervolg Aubergines

Dep de aubergines droog met wat keukenpapier en grill de plakken aubergines in een droge grillpan aan beide zijden goudbruin. Zet apart.

Neem 1 plak aubergine en pak met natte handen een beetje rijst en maak hier een klein rolletje van. Leg het rolletje rijst op de aubergine, samen met 1 staafje komkommer en een schijfje avocado plus nog een rolletje rijst. Rol de aubergine op, over de vulling.

Garnituur

Neem 10 blaadjes spinazie en stapel die op elkaar. Snijd de steeltjes af en rol de blaadjes op

Snijd nu ragfijne reepjes van het rolletje spinazie. Zet apart.

Serveren:

Strooi wat gesneden spinazie op een bordje en lepel hier wat sesamdressing over. Leg nu 1 rolletje aubergine op dit bedje en versier met wat druppeltjes sesamdressing.

 

 

Wijn beschrijving

Claudeval Val Blanc

CATEGORIE: Droge witte wijn

HERKOMST: Frankrijk - Vin de Pays d'Oc - Languedoc-Roussillon

DRUIVENSOORT: 30% Vermentino, 30% Chenin, 10% Mauzac, 10% Chasan, 10% Sauvignon, 10% Grenache Blanc

VINIFICATIE: Elke druivensoort wordt apart gevinifiëerd. De druiven worden ontsteeld. De most wordt gefilterd en ondergaat pneumatische persing. Gedurende drie weken vindt de fermentatie plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C. Dit proces zorgt voor maximaal fruit, aroma's en het zachte karakter van de wijn. Nadat de wijn is geblend rijpt de wijn op de schillen gedurende 4 maanden bij een gecontroleerde temperatuur.

KARAKTER: Helder goud met een groene tint. Complexe neus met aroma's van citrus, tropisch fruit en witte bloemen. Fruitig, rijk en levendig in de mond. Mooi evenwichtig met een lange afdronk en veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

SERVEREN: Op ongeveer 10 graden, Bij visgerechten, kip, curry en andere lichte maaltijden. Ook uitstekend als aperitief.

HOUDBAAR: Nu op dronk.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen