CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Prei-venkelsoep met roquefort canneloni

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Canneloni

  • 12 sneetjes casino brood
  • 80 mililiter pompoenolie

Cannelonivulling

  • 200 gram mascarponi
  • 200 gram roquefort

Soep

  • 4 stuks prei
  • 2 stuks venkelknol
  • 2 stuks grote kruimige aardappelen
  • 30 mililiter olijfolie
  • 4 stuks foelie (stukjes)
  • 2000 mililiter kippenbouillon
  • 1 bos peterselie
  • 300 mililiter volle melk

Anijsroom

  • 450 mililiter room (250+200)
  • 50 mililiter anijslikeur

Prei-venkelsoep met roquefort canneloni Werkwijze

Bereiding:

Canneloni

Snijd de korsten van de casinosneetjes en leg 1 sneetje tussen 2 vellen huishoudfolie. Neem een deegroller en plet hiermee, al rollend, de snee brood. Smeer de snee met een kwast in met pompoenpit olie en rol er, met de oliekant naar buiten, een canneloni van. Knijp het brood met je vingers samen, daar waar het brood zich overlapt. Herhaal dit 12 x. Leg de canneloni’s op een plaat met bakpapier met de naad naar beneden en droog de canneloni’s gedurende 60 min in een oven op 125 °C.

Soep

Snijd de prei in stukken van 2 cm. en was het zand er uit. Snijd ook de venkel in kleine stukken en verwijder daarbij de stronk. Fruit de groenten in wat olijfolie in een soeppan en voeg daarna de klein gesneden, geschilde aardappel en de kippenbouillon toe. Kruid met 4 stukjes foelie en laat dit zachtjes koken tot alle ingrediënten gaar zijn. ( ca 30 min).

Voeg de melk en de 250 ml room toe en laat nog 5 min koken.

Blancheer de peterselie gedurende 30 sec en spoel af in koud water. Knijp al het water uit de peterselie.

Haal de foelie uit de soep en pureer de soep in de blender samen met de uit elkaar geplukte geblancheerde peterselie.

Wrijf de soep hierna door een bolzeef en druk alles zo veel mogelijk door de zeef.

Anijsroom

Klop 200 ml room stijf en meng dit met de anijslikeur.

Cannelonivulling

Meng de mascarpone met een vork met de roquefort en vul hiermee een spuitzak.

Vul de afgekoelde canneloni’s links en rechts met het roquefort mengsel.

Serveren:

Schenk wat soep in een wijnglas en lepel er een toef anijsroom op. Serveer er 1 gevulde canneloni bij.

 

Wijn beschrijving

Valdelagunde Cuvee Special, Bodegas Pedro Escudero, Rueda

PRODUCENT Bodegas Pedro Escudero

APPELLATIE Vino de la Tierra

WIJNGAARD Gelegen in La Seca, met een bodem die rijk is aan kiezels.

DRUIVEN 100% Verdejo

OOGST Machinaal in de koelte van de nacht, met stikstof over de druiven om geen zuurstof toe te laten.

VINIFICATIE Een deel vergist op vaten van Frans en Amerikaans eiken, een deel vergist bij gecontroleerde, lage temperatuur op tanks van RVS. De mooie frisse aroma’s van de druif blijven behouden.

PRODUCENT Een moderne bodega, gevestigd in het hart van de DO Rueda, in het stadje La Seca. De familie Escudero bezit 32 hectare wijngaard in een rotsachtig gedeelte van de appellation, ideaal voor het verbouwen van de verdejo-druif.

KLEUR Strogeel van kleur.

NEUS Intense en complexe neus met veel fruit, indrukken van anijs en vanille.

SMAAK Vol en rond, rijk en complex, klein zoetje, erg lange afdronk.

WIJN/SPIJS Bij gevogelte, witvlees, vis en zeevruchten. Heerlijk aperitief.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen