CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gamba- en komkommertartaar

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Gambatartaar

  • 24 stuks grote gamba's (ongekookt)
  • 150 mililiter olijfolie
  • 1 stuks citroen
  • 4 eetlepels fijngesneden bieslook

Komkommertartaar

  • 2 stuks komkommers
  • 2 stuks sjalot
  • 2 eetlepels koriander, fijngesneden
  • 100 mililiter olijfolie
  • 3 eetlepels witte balsamico-azijn
  • 1 snufje suiker

Limoenmayonaise

  • 2 stuks eierdooiers
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 200 mililiter zonnebloemolie
  • 1 stuk limoen (sap en rasp)

Kokommerlinten

  • 1 stuk komkommer

Garnering

  • 1 bakje rode cress
  • benodigde peper, zout

Gamba- en komkommertartaar Werkwijze

Bereiding:

Gambatartaar

Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Hak de gamba’s fijn en meng met de olijfolie, citroensap (naar smaak) en de gesneden bieslook. Maak op smaak met zout en peper.

Komkommertartaar

Halveer de geschilde komkommers en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in brunoise, zout en laat uitlekken in de vergiet. Snij de sjalotjes en de koriander fijn.

Meng de komkommerblokjes met de sjalot en koriander. Voeg olijfolie, balsamico-azijn en suiker toe. Breng op smaak met zout en peper.

Limoenmayonaise
Meng de eidooiers met de mosterd en 1 tl limoensap. Meng al kloppend met een garde in een dun straaltje de olie erdoor. Blijf kloppen totdat het een dikke mayonaise structuur krijgt. Voeg nog wat geraspte limoenschil toe en breng op smaak met peper en zout.

Komkommerlinten

Snij de komkommer in twee stukken ( past nu gemakkelijk op de snijmachine) en snij op de snijmachine (stand 2) 12 komkommerlinten. Draai er rolletjes van.

Serveren:

Zet het komkommerrolletje gevuld met rode cress in het midden van een wit langwerpig bord. Plaats aan elke kant een ring en vul de een met de gambatartaar en de ander met de komkommertartaar. Nappeer er wat limoenmayonaise naast. Verwijder de ringen en garneer nog met een beetje cress.

Wijn beschrijving

Sauvignon Blanc, Marcel Martin

CATEGORIE: Droge witte wijn

HERKOMST: Frankrijk - Vin de Pays du Jardin de la France - Loire

DRUIVENSOORT: Sauvignon Blanc

VINIFICATIE: Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschil, pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting.

KARAKTER: Lichtgele kleur, met groene hint. Een droge, frisse, levendige wijn met zeer herkenbare Sauvignon Blanc karakter (kruisbessen).

SERVEREN: Gekoeld op ongeveer 10 graden, bij schaal- en schelpdieren of als smakelijk aperitief.

EXTRA INFO: Nieuw label beschikbaar, afbeelding nog niet beschikbaar

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen