CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kaasbavarois met honingsaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Kernhemmousse

  • 175 gram kernhem
  • 300 mililiter room
  • 2 gram gelatine (iets meer dan 1 blaadje)

Roquefortmousse

  • 125 gram roquefort
  • 300 mililiter room (100+200)
  • 2 gram gelatine (iets meer dan 1 blaadje)

Honingsaus

  • 1 stuk sjalot
  • 1 eetlepel honing
  • 500 mililiter witte wijn
  • 100 mililiter kippenfond
  • 100 gram boter
  • 1 takje rozemarijn

Walnoten

  • 36 stuks walnoten
  • benodigde suiker

Garnering

  • 1 bakje rode cress
  • 12 stuks timbaaltjes of siliconevormpjes (ca. 6 cm)

Kaasbavarois met honingsaus Werkwijze

Bereiding:

Kernhermmousse

Verwijder de korst van de kernhem er blijft ca 125 g over.

Week de gelatine in koud water. Verwarm op een zacht vuur 100 ml room en de blokjes kernhem. Breng tegen de kook aan en roer tot een gladde crème.

Van het vuur nemen en de geweekte gelatine erdoor kloppen. Laten afkoelen (moet hangen, indien te stijf nog even opwarmen). Spatel de 200 ml geslagen slagroom erdoor.

Roquefortmousse

Week de gelatine in koud water. Verwarm op een zacht vuur 100 ml room en de blokjes roquefort. Breng tegen de kook aan en roer tot een gladde crème.

Van het vuur nemen en de geweekte gelatine erdoor kloppen. Laten afkoelen (moet hangen, indien te stijf nog even opwarmen). Spatel de 200 ml geslagen slagroom erdoor.

Spuit (of gebruik lepel) de kernhemmousse in het timbaaltje (voor het vullen omspoelen met koud water!) en sluit af met de roquefortmousse en laat opstijven in de koelkast.

Honingsaus

Fruit het gehakte slalotje aan in een weinig boter. Voeg wat fijngehakte rozemarijnnaaldjes toe. Blus af met de witte wijn en voeg de honing en het kippenfond toe. Laat dit goed inkoken en zeef het geheel. Monteer kort voor het opdienen af met de koude boterblokjes. Breng op smaak met zout en peper.

Walnoten

Hak de walnoten grof en bak ze in een licht beboterde pan (schudden). Strooi er wat suiker over, zodat het licht karamelliseert.

Serveren:

Stort het timbaaltje uit op het bord (even in warm water!) Beetje warme saus ernaast en garneer met de gekaramelliseerde walnoten en rode cress.

Wijn beschrijving

Orange River - White Muscadel

CATEGORIE: Dessert wijn

HERKOMST: Zuid Afrika – Orange County

DRUIVENSOORT: Muscadel

VINIFICATIE: Zeer rijpe oogst van de natuurlijk gezoete druiven. Zo min mogelijk vocht waardoor de concentratie van de wijn toeneemt.

KARAKTER: Lichtgoud van kleur. De wijn heeft een geur van gedroogde abrikoos en perzik met een zweem van citrus. In de smaak heerlijke abrikoos, sinas & honing verwikkeld met het aroma van vanille. De frisse zuren geven deze wijn een zuivere en lange afdronk.

SERVEREN: Deze wijn is uitstekend geschikt bij rijke kazen en desserts, zoals abrikozen Pannacotta met amandel wafels.

HOUDBAAR: Nu op dronk. Gekoeld serveren.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen