CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Lemon-merinquecake

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Cake

  • 200 gram roomboter (ongezouten) op kamertemperatuur
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 stuks citroen (sap + rasp)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 stuks eieren

Vulling

  • 50 mililiter melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 200 gram lemoncurd
  • 250 mililiter slagroom
  • 25 gram suiker

Merinque

  • 3 stuks eieren (eiwit)
  • 125 gram suiker
  • 125 gram poedersuiker, gezeefd
  • 0.5 eetlepel maizena, gezeefd

Garnering

  • 1 bakje gouden parels
  • 200 mililiter slagroom
  • 1 stuk springvorm rond 18-20 cm

Lemon-merinquecake Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Cake

Klop met de mixer de boter en 150 g suiker, citroenrasp en vanillesuiker romig. Klop er 3 eieren door (een voor een!) en de melk. Voeg al kloppende het bakmeel geleidelijk toe en klop kort tot een glad beslag. Schep het beslag in de spingvorm en strijk glad. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca 50 min goudbruin en gaar. Laat de cake een kwartiertje in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en laat de cake op een rooster helemaal afkoelen.

Vulling

Klop de slagroom met 25 g suiker stijf. Snij de cake in 3 horizontale lagen en besprenkel elke laag met een klein beetje citroensap. Bestrijk de onderste twee cakelagen elk met de helft van de lemoncurd. Verdeel er een dunne laag geklopte slagroom over. Stapel deze lagen en dek af met de bovenste laag. Bestrijk de taart rondom met de rest van de slagroom.

Meringue

Klop de eiwitten in een schone kom, die op een pan met kokend water past met de mixer op de laagste stand los en alvast een beetje luchtig. Zet de kom op een pan met zacht kokend water. Voeg 125 g suiker al kloppend in kleine porties toe. Klop het eiwit tot stevige pieken.

Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel het luchtig door het eiwit. Bestrijk de

zij- en bovenkant van de cake royaal met het eiwit. Maak mooie, golven in het eiwit.

Brand het eiwit met een brander goudbruin. Snij de cake in 12 puntjes.

Garnering

Sla de slagroom stijf en doe de slagroom in de slagroomspuit.

Serveren:

Leg op zwart langwerpig bord een puntje meringuecake. Spuit een rozet slagroom bij de punt van de meringue en leg in de slagroom een paar gouden parels.

Wijn beschrijving

Limoncello

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen