CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Geroosterde paprikasoep met slagroomtoef en zeezoutwafel

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Paprikasoep

  • 5 stuks rode paprika's
  • 1200 mililiter groentenbouillon
  • 1 stuks rode peper (klein)
  • benodigde peper en zout
  • 6 stuks plastic broodzakjes

Slagroom

  • 200 mililiter slagroom

Zeezoutwafel

  • 3 stuks eieren (eiwit)
  • 80 gram bloem
  • 1 stuks sinaasappel (sap en rasp)
  • 40 gram roomboter
  • 4 theelepels fleur de sel
  • benodigde zwarte gemalen peper
  • 1 snufje cayennepeper

Geroosterde paprikasoep met slagroomtoef en zeezoutwafel Werkwijze

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm kopjes voor in de warmhoudkast.

Paprikasoep
Gril de paprika’s ca 25 min in de voorverwarmde oven. Stop ze daarna in een plastic broodzakje en laat ze ca 10 min in afkoelen. Haal dan de schil er af en de pitjes er uit. Snijd de paprika’s klein.
Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd in kleine stukjes.
Voeg de reepjes paprika en de fijngesneden rode peper toe aan de bouillon en laat dit ca. 10 min pruttelen. Pureer het geheel met de staafmixer. Maak op smaak met zout en peper.

Slagroom
Klop de slagroom net niet stijf.

Zeezoutwafel
Verwarm de oven voor op 185°C . Smelt de boter en laat afkoelen.
Klop het eiwit los in een kom. Voeg de bloem strooiend toe al mengend met een garde. Voeg 40 ml sinaasappelsap en de sinaasappelrasp (van halve sinaasappel) toe en roer door elkaar.
Spatel er de boter door. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen. Leg bakpapier op de bakplaat. Strijk met een lepel of paletmes 12 lange banen beslag van ca. 10 cm op bakpapier.
Bestrooi licht met cayennepeper en wat fleur de sel. Bak in 10-12 min krokant in de oven.

Serveren:
Verdeel de warme soep over de 12 kopjes. De slagroom voorzichtig boven op de soep scheppen. Leg de wafel op het gevulde soepkopje.

Wijn beschrijving

Domaine Mas-Bahourat Merlot
CATEGORIE: Rode wijn
HERKOMST: Frankrijk – Languedoc
DRUIVENSOORT: 100% Merlot
VINIFICATIE: Traditionele rode vinificatie met een gemiddeld lange inweking van de druiven.
KARAKTER: Robijnrood van kleur. In de geur een intens bouquet van rood fruit. De smaak is aangenaam kruidig, lichte tannines en complex. De afdronk is aangenaam lang.
SERVEREN: Op ongeveer 16-18°C. Heerlijk bij rood vlees, kazen en smaakvolle soepen.
HOUDBAAR: Nu op dronk.
EXTRA INFO: Languedoc is een van de meest zuidelijke wijngebieden. De wijngaarden zijn richting de kust gelegen. Door de koele wind zijn de frisse zuren bijzonder goed ontwikkeld.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen