CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gevulde varkenshaas met aardappelpuree en groenten uit de oven

Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Vulling

  • 80 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 100 gram Parmezaan, geraspt

Varkenshaas

  • 1000 gram varkenshaas
  • benodigde bloem
  • benodigde zout en peper
  • benodigde olijfolie
  • benodigde boter

Groenten

  • 4 stuks witte uien, groot
  • 900 gram kerstomaatjes
  • 1 stuks courgette

Aardappelpuree

  • 1000 gram kruimige aardappels
  • 3 stuks bosuitjes
  • 30 gram verse basilicum
  • 125 mililiter creme fraiche
  • 100 mililiter melk
  • benodigde zout en versgemalen peper
  • benodigde nootmuskaat

Garnering

  • 3 takjes peterselie

Gevulde varkenshaas met aardappelpuree en groenten uit de oven Werkwijze

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 °C en zet de borden in de warmhoudkast.
Vulling
Rooster de pijnboompitten licht. Hak de pijnboompitten, enkele takjes bladpeterselie, kappertjes en knoflook fijn en meng met de geraspte kaas.

Varkenshaas
Maak een inkeping overlangs in de varkenshaasjes en vul ze. Wentel het vlees licht door de met zout en peper gemengde bloem. Maak dicht met een cocktailprikker. Bak de varkenshaasjes kort om en om in olijfolie met een klontje boter tot ze goudbruin zijn.
Leg ze in een ovenschaal. Trancheer, kort voor het opdienen, de varkenshaasjes.

Groenten
Snijd uien in dunne ringen, snijd de courgette in plakjes, halveer de tomaatjes. Wok eerst de uien in een beetje olie en voeg dan de courgette en de tomaat toe. Drapeer de gewokte groenten rondom het vlees in de ovenschaal. Besprenkel de groenten nog licht met olijfolie.
Plaats de ovenschaal ca.12 min in de voorverwarmde oven. Houd warm.
Aardappelpuree
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook gaar in weinig water met wat zout.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de crème fraîche en melk toe en roer het geheel tot een smeuïge puree.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Snijd de basilicum in reepjes.
Schep de bosui door de puree en warm de puree roerend nog enkele minuten door.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Houd warm.
Schep de basilicum, vlak voor het opdienen door de puree.

Garnering
Snijd de peterselie fijn.

Serveren:
Leg in het midden van het bord wat aardappelpuree en leg de varkenshaastranches er bovenop. Drapeer de groenten er om heen. Strooi er tot slot wat peterselie over.

Wijn beschrijving

Veramonte Carmenère reserva
CATEGORIE: volle rode wijn - houtgerijpt
HERKOMST: Chili - Colchagua Valley -
DRUIVENSOORT: 95% Carmenère / 5% Cabernet Sauvignon
VINIFICATIE: De druiven worden gedeeltelijk handmatig geplukt en geselecteerd. Koele vergisting op RVS tanks. 8 maanden rijping op zowel 40% Frans als 60% Amerikaans eiken vaten.
KARAKTER: De wijn heeft een intense, robijnrode kleur. Geur van rood en zwart fruit, iets kruidig en licht rokerige geur van eikenhout. De smaak is zacht en aantrekkelijk, met een goede balans, delicate smaken van rood fruit als bessen, kersen en een levendige afdronk.
SERVEREN: Serveer deze wijn op 12-14 graden als begeleider van pastegerechten, rood vlees en harde kazen.
HOUDBAAR: Nu op dronk, nog enkele jaren houdbaar
EXTRA INFO: Veramonte's wijnen krijgen regelmatig uitstekende noteringen in toonaangevende tijdschriften als Wine Spectator en Wine Enthusiast en bieden bovendien waar voor hun geld. De stijl van Veramonte is er op gericht de verfijning en het bijzondere van het terroir van Casablanca tot uitdrukking te brengen. Wijn met karakter en een eigen gezicht.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen