CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Crepebeursjes met appel en gezouten karamelSpeciaal

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Crepes

  • 4 stuks eieren
  • 500 mililiter melk
  • 100 gram boter (60+40)
  • 200 gram bloem
  • 4 snufjes zout

Appels

  • 6 stuks appels, golden delicious
  • 6 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels honing
  • 2 theelepels kaneelpoeder

Gezouten karamel

  • 180 gram tafelsuiker, fijn
  • 400 mililiter slagroom
  • 80 gram gezouten boter
  • benodigde water
  • benodigde lint

Crepebeursjes met appel en gezouten karamel Werkwijze

Bereiding:
Crêpes
Smelt 60 g boter en klop in een kom met een garde de eieren met de melk en de gesmolten boter. Meng in een andere kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden. Giet er al kloppend geleidelijk het eimengsel in. Klop totdat alles goed gemengd is. Laat het beslag even rusten.
Bak de crêpes met de resterende boter in de koekenpan. Gebruik een beetje beslag per keer en draai om als de rand van de crêpe krimpt. Laat dan nog 1 min bakken. Houdt de crêpes warm.

Appels
Schil de appels en snijdt ze in blokjes. En meng met de gewassen rozijnen, honig en kaneel
Roerbak met een klontje boter tot de appels goudgeel zijn.

Gezouten karamel
Verwarm de slagroom tot lauwwarm.
Strooi de suiker met een weinig water in een gelijkmatige laag in een koekenpan. Verhit, zonder te roeren, op matig vuur tot een goudgele karamel ontstaat. Giet er de lauwe slagroom bij. Laat onder voortdurend roeren ca. 2 min sudderen.
Neem de pan van het vuur en roer er de gezouten boter door.

Serveren:
Schik een crêpe op elk bord. Schep wat gekarameliseerde appel in het midden van de crêpe. Vorm de crêpe tot een beursje. Maak het beursje dicht met een stukje lint.
Giet de gezouten karamel er omheen. Serveer direct.

Wijn beschrijving

Weingut Krächer – Auslese Cuvée- Oostenrijk
CATEGORIE: witte dessertwijn
HERKOMST: Oostenrijk - Krems - Burgenland
DRUIVENSOORT: 60% Chardonnay / 40% welschriesling.
VINIFICATIE: De druiven worden met de hand geplukt om beschadigingen te voorkomen. Slechte en beschadigde druiven moeten uit de trossen worden verwijderd (Aus-lesen = uit-zoeken).Vergisting en rijping op RVS tanks gedurende 11 maanden.
KARAKTER: Geel van kleur met een lichte groene zweem. Aantrekkelijke aromas van perzik, bloesem honing en banana. Mooie complexiteit met verse, sappig tropisch fruit-aroma’s. Lychee en lange citrus-frisse afdronk.
SERVEREN: Lichtgekoeld op 10’C – 12’C - Quiche Lorraine, Fruit desserts, Mild spicy Asian gerechten, verse geitenkaas, blauwaderkaas, bladerdeegdesserts
HOUDBAAR: Nu op dronk, maar kan nog even bewaard worden.
EXTRA: De combinatie van Chardonnay en Welschriesling gebruikt Krächer voor zowel Auslese, Beerenauslese als ook zijn "Grande Cuvée" Trockenbeerenauslese. Hij gebruikt deze combinatie, omdat ze kwaliteiten hebben die elkaar mooi aanvullen: Chardonnay geeft de rijkdom en de vulling aan de wijn en Welschriesling de mooie frisheid en verfijnde zuren (net zoals in de Sauternes de druivenrassen Semillon en Sauvignon Blanc elkaar op soortgelijke wijze aanvullen).

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen