CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Romige soep van witlof en brie

Categorie: 
Maand: 

Menu 2017

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 2000 mililiter gevogeltefond

Witlof

  • 12 stronken witlof
  • 6 tenen knoflook
  • 12 stuks sjalotten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 stuks limoen
  • 400 gram brie de meaux
  • 0.5 bosje bieslook
  • benodigde nootmuskaat
  • benodigde zout, witte peper

stokbrood

  • 12 stuks stokbrood
  • benodigde boter

Romige soep van witlof en brie Werkwijze

Bereiding:

Zet 12 kleine soepkommen in de warmhoudkast.

 

Kook het gevogeltefond in tot de helft.

 

Witlof

Snijd de witlof in kleine stukjes. Hak de sjalotten en knoflook fijn.

Snijd de bieslook fijn (bewaar ook voor de garnering).

Fruit in een hoge pan met olijfolie de fijngesneden sjalotten, knoflook en witlof.

Laat het geheel, onder roeren, garen, maar niet verkleuren. Als de sjalotten glazig zijn, voeg dan eerst het limoensap toe en vervolgens het ingekookte gevogeltefond.

Laat het geheel ca. 15 min zachtjes trekken. Voeg de brie en de room toe en laat het

ca. 5 min garen.

Pureer met de staafmixer. Zeef het geheel en breng op smaak met zout, witte peper en versgeraspte nootmuskaat en (eventueel) wat suiker.

 

Stokbrood

Bak het stokbrood af. Laat het afkoelen. Snijd het brood in plakken en besmeer met boter. Leg de plakken kort voor het opdienen onder de salamander.

 

Serveren:

Schenk de soep in de kopjes en plaats op een langwerpig bord, leg er een plakje stokbrood naast en garneer met de bieslook.

 

 

Wijn beschrijving

Montes Sauvignon Blanc Reserva - Chili

CATEGORIE:                frisse witte wijn         

HERKOMST:                Chili - Cassablanca Valley

DRUIVENSOORT:        100% Sauvignon Blanc          

VINIFICATIE:                De druiven worden in de vroege ochtend met de hand geplukt en streng geselecteerd. De druiven worden dan ontsteeld en gekneusd en macereren drie dagen op 15 graden. Daarna vindt fermentatie plaats op 25-28 graden en wederom twee weken maceratie. Na persing rijpt de wijn rijpt vervolgens 6 maanden op 1-2 jaar oude vaten van 60% Frans en 40% Amerikaans eiken.

KARAKTER:                  Heerlijke, volle, frisse smaak. Elegante aroma’s van citrus en noten, tropisch fruit van banaan en ananas. . De aanzet is stevig, de smaak is vol en krachtig met een goede balans tussen zuren, tannines en alcohol. De afdronk is zwoel en fruitig. Dit maakt de wijn erg geschikt voor gastronomie. Stevig, maar absoluut niet log.

SERVEREN:                  Serveer deze wijn op 12 graden als begeleider van witvlees en varken en stevige pastagerechten. Mooi harde kazen en groenten-casserole.

HOUDBAAR:               Nu decanteren, kan nog 4-6 rijpen op fles.  

EXTRA INFO:               De wijngaarden in Cassablanca Valley waar deze wijn vandaan komt, liggen op licht glooiende hellingen die bestaan uit gelaagde zandbodems van alluviale herkomst, met een goede drainage en licht geplooide gelaagdheid.          

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen