CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Citroenverrassing

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 6 stuks grote, mooie citroenen
  • 1 stuks citroen (sap)

Sorbet

  • 185 gram suiker
  • 300 mililiter water
  • 300 mililiter citroensap
  • 400 mililiter witte kookwijn
  • 0.5 bos basilicum
  • 2 stuks eiwitten

Garnering

  • benodigde poedersuiker
  • 12 stuks rode gekonfijte kersen
  • 12 topjes munt
  • 12 stuks coctailprikkers

Citroenverrassing Werkwijze

Bereiding:

Zet 12 zwarte langwerpige borden in de koeling.

Snijd de boven- en de onderkanten van de 6 citroenen en bewaar deze. (Maak de afgesneden stukjes niet te klein: ze worden als parasolletje gebruikt).

Snijd de citroenen door midden.

Steek de steel van een koffielepel tussen de schil en het vruchtvlees en maak met een ronddraaiende beweging het vruchtvlees los van de schil, zodat er een bakje zonder bodem ontstaat (vang ondertussen het sap op in een kom!). Pers al het sap uit het citroenvruchtvlees  en pers ook de extra citroen uit. Zeef het citroensap en bewaar voor de sorbet

Zet de lege citroenhelften in de koeling.

Sorbet

Breng de suiker met het water zonder te roeren aan de kook en laat het koken tot alle suiker is opgelost en nog steeds NIET roeren. Haal de pan van het vuur en laat de suikersiroop afkoelen. Doe er het gezeefde citroensap, witte wijn en de basilicum bij. Roer alles door elkaar en draai er een mooi sorbetijs van. Voeg halverwege de draaitijd de stijf geslagen eiwitten toe.

Serveren:

Bestrooi de 12 ijskoude borden met poedersuiker.Zet de ijskoude halve citroenhelften op de bordjes en schep het ijs met een ijsknijper in de citroenschil. Leg bovenop het ijs een rode, gekonfijte kers. Leg er een munttopje bij. Maak met een cocktailprikker en het afgesneden citroenkapje een parasolletje en prik dit op de rand van de citroen en serveer uit.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen