CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Pepermuntparfait van creme de menthe en chocoladesaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 5 stuks eierdooiers
  • 2 stuks eiwitten
  • 30 gram honing
  • 30 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 30 mililiter pepermuntlikeur
  • 4 druppels pepermuntolie
  • 40 gram suiker
  • 400 mililiter room
  • 1 stuks chocoladereep (40 g rasp)
  • snufje zout

Creme de menthesaus

  • 200 mililiter melk
  • 4 stuks eierdooiers
  • 60 gram suiker
  • 150 mililliter creme de menthe

Chocoladesaus

  • 100 deciliter water
  • 200 gram pure chocolade drops ( 70 % cacao)
  • 100 gram suiker
  • 200 mililiter room

Garnering

  • 1 stuks chocoladereep (40 g rasp)
  • 12 stuks aluminium timbaaltjes

Pepermuntparfait van creme de menthe en chocoladesaus Werkwijze

Bereiding:

Zet 12 grote borden koud.

Klop de 5 eierdooiers met de honing, suiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer er de pepermuntlikeur en de pepermuntolie door. Sla het eiwit met de suiker en zout stijf tot deze piekt. Sla de room stijf. Spatel voorzichtig het eiwit en de room door de eierdooierpepermuntmassa. Schep er de chocoladerasp door. Stort de massa in soufflévormpjes en laat ze invriezen.

Crème de menthesaus

Laat de melk, de eierdooiers en de suiker au bain-marie binden. Klop daarna de saus koud en voeg de crème de menthe toe.

Chocoladesaus

Laat het water met de chocolade drops en de suiker zachtjes trekken. Voeg de room toe en laat afkoelen.

Serveren:

Laat op de gekoelde borden de menthesaus en de chocolade saus mooi tegen elkaar aan lopen. Haal de parfait uit de vormpjes en zet de parfait in het midden van het bord.

Garneer het bord met de chocoladerasp.

Wijn beschrijving

Orange River Cellers Cape Ruby

CATEGORIE: Port wijn

HERKOMST: Northern Cape – Zuid Afrika

DRUIVENSOORT: 40% Pinotage, 30% Shiraz, 15% Cabernet Sauvignon en 15% Petit Verdo

VINIFICATIE: Deze Ruby Port is minimaal 3 jaar op houten vaten gelagerd. Het is een assemblage van verschillende jaargangen om de beste Port samen te stellen.

KARAKTER: Een stevige zoete rode Port. Een robijnrode kleur, overdadig veel rood fruit in de smaak zoals kersen, rijpe rode bessen en zachte tannine in de lange afdronk. Mooie aroma’s van amandel, rozijnen en cacao.

SERVEREN: De beste serveer temperatuur is lichtgekoeld rond 15°C tot 18°C. Kan voor elke gelegenheid gedronken worden en past perfect bij romige kazen, zoute snacks en chocolade.

HOUDBAAR: Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen