CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Duo uit Stellendam en Limburg, verpakt in een soesje

Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Soezen

  • 75 gram bloem
  • theelepel gemengde Provencaalse kruiden
  • 125 mililiter water
  • 50 gram boter
  • 2 stuks grote eieren
  • benodigde zout

Gerookte forel

  • 2 stuks kleine forellen
  • 100 gram roomkaas
  • 50 mililiter creme fraiche
  • 50 mililiter slagroom
  • 2 eetlepels mierikswortelsaus
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • benodigde citroensap
  • benodigde peper en zout
  • 2 eetlepels rookmot
  • 1 rookoven

Garnalencocktail

  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 stuksrijpe mango
  • 2 eetlepels wodka
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 stuks lente-uitjes
  • 1.3 stuk rode peper
  • benodigde zout

Garnering

  • 60 gram veldsla
  • 12 stuks maartse viooltjes (o.i.d.)
  • benodigde citroenolijfolie

Duo uit Stellendam en Limburg, verpakt in een soesje Werkwijze

Bereiding:

Warm de oven voor op 200°C.

Soezen

Zeef de bloem, voeg zout en Provençaalse kruiden toe.

Doe de boter met het water in een flinke steelpan en breng dit al roerend aan de kook.

Haal de steelpan van het vuur en roer er in 1 keer alle bloem door.

Zet de steelpan weer op een laag vuur en laat al roerend in 1 à 2 min. garen. Roer er 1 voor 1 de eieren door, voeg het volgende ei pas toe als het andere geheel is opgenomen.

Vorm met 2 dessertlepels 24 kleine bolletjes en leg deze ruim op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven. Gedurende 15 à 20 min. tot de bolletjes mooi gerezen zijn.  Waarschuwing: open de oven niet tijdens het bakproces.

Gerookte forel

Was de forel en dep deze droog.

Leg de rookmot op de bodem van de rookoven, leg daar de afdekplaat op en dan het ingevette rooster met de forellen.

Zet op het vuur met half geopend deksel. Als de mot gaat roken het deksel sluiten en een gewicht er op zetten, zodat er zo min mogelijk rook uit komt. Zet het vuur lager en laat de forel 20 min. roken en garen. Open de rookoven voorzichtig en laat de forellen afkoelen. Verwijder kop, vel en graten en prak het visvlees.

Meng de vis met de kaas, crème fraîche, room, mierikswortelsaus, peterselie en bieslook. Maak op smaak met citroensap peper en zout. Zet in de koeling.

Garnalencocktail

Snijd het kleine stukje peper heel fijn en hak de garnalen heel grof.

Pureer de mango, bleekselderij, ui, wodka en de mayonaise. Voeg nu de gehakte garnalen toe. Breng dit mengsel op smaak met de rode peper en zout.

Vullen

Snijd de kapjes van de soezen en vul er 12 met de garnalen en 12 met de forel. Dek tot slot af met het kapje.

Serveren:

Op een langwerpig wit bord. Leg een streep veldsla op het bordje, druppel daar wat mooie citroenolijfolie over. Zet links en rechts een gevulde soes en in het midden een maarts viooltje of een andere fleurige decoratie. 

Wijn beschrijving

Claudeval Val Syrah Rosé

CATEGORIE: Rosé wijn
HERKOMST: Frankrijk - Vin de Pays d'Oc - Languedoc-Roussillon
DRUIVENSOORT: Syrah 30% - Grenache 40% - Cinsault 30%
VINIFICATIE: Druiven worden ’s nachts geoogst om oxidatie van het sap te voorkomen.Moderne rosé vinificatie; korte inweking van de schillen, pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting.
KARAKTER: Een mooie heldere rosé kleur. In de geur verfrissend, fruitig met aantrekkelijke aardbeien en kersen aroma's. De smaak is opwekkend en vol, rijk en zacht.
SERVEREN: Op ongeveer 10 graden, bij licht gegrilde gerechten, varkens en kalfsvlees, ragout en salades. Tevens heerlijk als aperitief. Koeler gedronken als zomerwijn bij lichte schotels, salades, worstjes en zachte kazen(koemelk).
HOUDBAAR: Nu op dronk.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen