CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gegrilde groene asperges met een gefrituurd ei en flintertjes Leidse kaas,croutons en gebakken grove Hollandse mosterd

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Groene asperges

  • 60 stuks groene asperges
  • 15 stuks eieren (12+3)
  • 200 mililiter witte wijnazijn
  • benodigde bloem
  • benodigde paneermeel
  • 100 gram oude Leidse kaas (komijne)

Croutons

  • 12 sneetjes casinobrood (zonder korsten)
  • 100 gram boter
  • 100 gram mosterdkaas

Gebakken grove Hollandse mosterd

  • 0.5 pot Hollandse grove mosterd (b,v, Zaanse of Doesburgse)
  • 100 mililiter olijfolie

Gegrilde groene asperges met een gefrituurd ei en flintertjes Leidse kaas,croutons en gebakken grove Hollandse mosterd Werkwijze

Bereiding:
Asperges
Schil de asperges vanaf de helft en verwijder het houtige gedeelte. Bak ze met peper en zout beetgaar knapperig). Snij ze in vieren en zet apart.

Pocheren ( 12 eieren)
Breng een pan met water en de azijn aan de kook. Tik een ei in een kommetje. Maak met een garde of pollepel een kolk in het kokende water en laat het ei daar in glijden. Zet het vuur lager en laat het ei ca 7 min. garen. Herhaal dit 12x (misschien meerdere pannetjes?). Haal na gaartijd het ei met een schuimspaan uit het water en leg het direct in een kom ijswater.

Frituren
Verwarm de frituur voor op 180 °C. Kluts 3 eieren. Zet 3 borden klaar, 1 met bloem 1 met paneermeel en 1 met ei. Droog de eieren, haal door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel. Nogmaals door het ei en wederom door het paneermeel.
Frituur de eieren net voor het opdienen.

Croutons
Rasp de mosterdkaas. Roer boter en kaas door elkaar en besmeer de boterhammen daarmee. Leg de sneetjes onder de voorverwarmde salamander grill, tot de kaas goudbruin is. Snijd de sneetjes in dobbelstenen.

Gebakken grove Hollandse mosterd
Bak de mosterd op een laag vuur in wat olijfolie. Blijf goed roeren en zorg dat de mosterd niet verbrandt. Gaat het plakken, schraap dan los met een houten lepel. Voeg extra olijfolie toe als dat nodig is. Het is klaar als het geel van de mosterd is verdwenen. Stort het hete mengsel in een ovenschaal en laat snel afkoelen.

Serveren:
Leg de asperges op het bord en daarop het gefrituurde ei waar de Leidse kaas over geraspt wordt. Garneer met de croutons en de gebakken mosterd.

Wijn beschrijving

Trimbach Riesling Trocken

CATEGORIE: Droge witte wijn
HERKOMST: Frankrijk -Alsace -
DRUIVENSOORT: Riesling
VINIFICATIE: De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Een moderne witte wijn vinificatie, waarbij de gisting wordt gestopt bij een restsuiker niveau van 3,5 gram. Hierdoor heeft de wijn een voor de Alsace, opvallend fris karakter.
KARAKTER: Heldere gele kleur. In de geur duidelijke Riesling aroma's aanwezig met citrustonen en veel fruit. Krachtige wijn met een uitzonderlijk mooie balans.
SERVEREN: Serveer deze wijn gekoeld op ongeveer 10°C bij gerechten die vragen om een krachtige wijn, waarbij zelfs vleesgerechten als lam prima combineren. Hoewel Trimbach elegante wijnen maakt, geeft de balans en structuur van de wijn de mogelijkheid deze met stevige gerechten, sauzen te combineren.
HOUDBAAR: Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen