CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Haagsche-Bluf-Charlotte-variatie met advocaat

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 


Haagsche-Bluf-Charlotte-variatie met advocaat

Vergelijkbare recepten

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Bavarois

  • 400 mililiter bessensap
  • 3 eetlepels Creme de cassis
  • 400 mililiter slagroom
  • 100 gram suiker (75+25)
  • 10 gram gelatineblaadjes

Eiwitstaafjes

  • 8 stuks eiwit
  • 8 stuks eidooiers
  • 250 mililiter slagroom
  • 250 mililiter brandewijn

Garnering

  • 12 takjes munt
  • benodigde wit lint

Haagsche-Bluf-Charlotte-variatie met advocaat Werkwijze

Bereiding:
Bavarois
Week de gelatine volgens aanwijzingen op het pak.
Warm ca. 100 ml bessensap met 75 g suiker op en los daarin de geweekte gelatine op, voeg de rest van de bessensap toe; zet koel weg.
Klop de slagroom met 25 g suiker lobbig.
Als de bessensap begint te geleren, spatel dan bessensap en slagroom door elkaar. Vul hier 12 natgemaakte siliconenvormpjes (gebruik de zwarte!) mee. Laat ze koel opstijven.

Eiwitstaafjes
Warm de oven voor op 130 °C.
Sla het eiwit en de suiker heel stijf. Meng poedersuiker en maïzena via een zeef met elkaar en spatel dit door de eiwitten.
Doe de eiwitten in een spuitzak met grove mond en spuit er (korte) lange vingers van ter hoogte van siliconenvormpje.
Bak ze (drogen) in ca. 30 min. in de voorverwarmde oven.

Advocaat
Klop suiker, ei en room op in een metalen schaal.
Gaar dit ei mengsel au bain-marie.
Zet schaal in een pan met een bodem heet water (schaal mag water niet raken) en klop de eieren tot ze lobbig worden. Voeg de brandewijn al kloppend toe.
Als de advocaat de juiste dikte heeft al kloppend af laten koelen.

Serveren:
Stort de bavarois in het midden op een middelgroot bord. Zet tegen de zijkant de eiwit lange vingers en drapeer de advocaat hier omheen en garneer met wat munt. Maak er een echte klassieker van met een gestrikt wit lintje.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen