CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Oesterzwambonbons

  • 2 stuks sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 mililiter witte wijn
  • 0.5 bos peterselie (ca. 4 takken)
  • 90 mililiter zure room
  • 12 stuks Seranoham plakken(brede plakken)
  • 30 mililiter olijfolie
  • benodigde huishoudfolie

Olijvenvinaigrette

  • 50 stuks taggiasche olijven
  • 20 gram kappertjes
  • 30 mililiter aceto balsamico
  • 200 mililiter olijfolie
  • 20 stuks bieslookstengels
  • 3 stuks appels Granny Smith

Garnering

  • 50 gram veldsla
  • 50 gram frise sla

Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette Werkwijze

Bereiding:

Oesterzwambonbons

Snipper de kastanjechampignons zoals je een ui snippert. Snijd ook de oesterzwammen in kleine stukjes. Snipper de sjalotten en de knoflook ragfijn en fruit ze glazig in 30 ml olijfolie. Voeg de fijn gesneden paddenstoelen toe en verwarm tot al het vocht is verdampt. Blus af met de witte wijn en maak op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.

Hak de peterselie fijn en meng met de zure room door het paddenstoelenmengsel.

Leg op een vel huishoudfolie een plak Serranoham. Leg een lepel paddenstoelenmengsel in het midden van de Serranoham en vouw de ham er om-en overheen. Vorm de folie er omheen en draai er een strak balletje van. Herhaal deze handeling en leg de bonbons in de koeling.

Olijvenvinaigrette

Spoel de kappertjes onder koud water om het scherpste zuur er af te halen en laat ze uitlekken. Hak de olijven en kappertjes grof en meng ze met de aceto balsamico, de 200 ml olijfolie en de in reepjes van 5 mm. geknipte bieslook. Schil de appels met een dunschiller en maak met de zelfde dunschiller nu een lange appelsliert van ongeveer 20 cm.

Herhaal dit 12 x. Bewaar de slierten in een kom met koud water. Laat vlak voor het serveren uitlekken op keukenpapier.

Serveren:

Haal de oesterzwambonbons voorzichtig uit de folie.

Leg wat veldsla en friseesla op het bord en hierop in het midden van de sla in een ronding de appelsliert, zodat de oesterzwambonbon hierin past.  Lepel tot slot wat olijvenvinaigrette rondom de bonbon.

Wijn beschrijving

Chardonnay, Heritage

CATEGORIE: Droge witte wijn
HERKOMST: Chili - Maipo -
DRUIVENSOORT: Chardonnay
VINIFICATIE: Witte vinificatie met persing in ultra moderne Bucher tank met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting. Ondergaat ook een gedeeltelijke malolactische vergisting.
KARAKTER: Lichte hooikleurige wijn met een iets groene tint. Een complexe en boterige geur met veel tropisch fruit en citrus. Een frisse, zachte wijn met veel rijp fruit.
SERVEREN: Op een temperatuur van ongeveer 10 graden, bij visgerechten, schaal- en schelpdieren, wit vlees en zachte kazen.
HOUDBAAR: Nu op dronk.
EXTRA INFO: Door de hoge ligging (boven de 300m.) komen er geen schadelijke insecten voor in deze wijngaarden. Door dat er een constante drogende wind blaast komen er ook geen schimmelziekten of rot voor. Tegen beide hoeft men dus ook geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Deze wijn is daarmee helemaal Biologisch~!

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen