CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Geitenkaas met dadels, vijgen en abrikozen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Abrikozen

  • 12 stuks gedroogde abrikozen
  • 30 gram suiker
  • 2 stuks mandarijnen
  • 20 gram honing(2 eetlepels)
  • benodigde plantaardige olie

Dadels

  • 6 stuks grote dadels
  • 100 mililiter zeer sterke koffie
  • 1 stuks klein kaneelstokje
  • 2 stuks steranijs
  • 10 gram honing

Vijgenpuree

  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 2 takjes tijm
  • 50 mililiter water
  • 5 mililiter balsamicoazijn
  • 2 blaadjes salie
  • 75 gram taggiasche olijven
  • 20 mililiter notenolie

Geitenkaas

  • 3 stuks jonge geitenkaasjes (crottin de chavignol)
  • 200 gram geiten blauwschimmelkaas
  • 200 gram oude Hollandse geitenkaas

Geitenkaas met dadels, vijgen en abrikozen Werkwijze

Bereiding:
Abrikozen
Wel de abrikozen gedurende 1 uur in een laagje warm water samen met 30 g suiker. Haal de abrikozen uit het vocht, snijd ze in 2 platte helften en bak ze in een koekenpan aan in een paar druppels plantaardige olie. Voeg rasp van 1 mandarijn en het sap van 2 mandarijnen toe plus 2 el honing. Laat karamelliseren.

Dadels
Snijd de dadels in de lengte doormidden en verwijder de pit. Marineer de dadels in 100 ml zeer sterke koffie, het gekneusde kaneelstokje, de 2 steranijs en de 10 g honing. Laat minstens 1 uur marineren.

Vijgenpuree
Pureer de in stukken gesneden vijgen, samen met de 50 ml water, de balsamicoazijn, de tijmblaadjes, salieblaadjes, notenolie en taggiasche olijven in de keukenmachine tot een puree.

Serveren:
Verdeel de 3 soorten geitenkaas over de borden. Leg bij de jonge geitenkaas 2 helften abrikozen, bij de blauwschimmelkaas een quenelle vijgenpuree en bij de oude geitenkaas een halve gemarineerde dadel.

Wijn beschrijving

Les Vignes Retrouvées blanc, Côtes de Saint Mont


CATEGORIE: Droge witte wijn
HERKOMST: Frankrijk - Côtes de Saint-Mont - Zuidwest
DRUIVENSOORT: 40% Gros Manseng, 30% Arrufiac, 30% Petit Courbu
VINIFICATIE: Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschil, pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting, waarna de wijn op de "lie" wordt opgevoed voor extra smaak.
KARAKTER: Mooie geelgroene briljante kleur, in de geur ingeweekt fruit, citrustonen (sinaasappel, grapefruit). In de smaak fris met een vettige structuur en een lange afdronk. Een finale met veel fruit en frisheid.
SERVEREN: Gekoeld op ongeveer 10-12 graden, als aperitief, bij visgerechten, schaaldieren, gevogelte en paté.
HOUDBAAR: Nu op dronk.
EXTRA INFO: De voor Vignes Retrouvées geselecteerde druiven zijn afkomstig van oude wijngaarden met een laag rendement voor extra complexiteit en concentratie.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen