CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Mascarponetaartje met frambozencrumble

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Bladerdeegrondje

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 30 gram bloem
  • 1 stuks ei

Dragon-muntsaus

  • 100 gram suiker
  • 125 mililiter water
  • 0.33 bos dragon
  • 0.33 bos munt
  • 400 gram mascarpone
  • 150 mililiter room
  • 2 stuks vanillestokjes
  • 100 mililiter volle yoghurt
  • 60 gram lemoncurd
  • 2 stuks limoenen
  • 250 gram diepvries frambozen
  • 30 gram honing (3 eetlepels)
  • 40 mililiter Grand Manier rouge

Garnering

  • 250 gram blauwe bessen

Mascarponetaartje met frambozencrumble Werkwijze

Bereiding:
Laat de diepvries frambozen tot het allerlaatste moment in de diepvries!
Warm de oven voor op 190 °C

Bladerdeeegrondje
Bestrooi je blad met wat bloem en rol een velletje ontdooid bladerdeeg uit tot 4 x zijn oorspronkelijke grootte. Smeer het vel bladerdeeg in met een losgeslagen ei en verdeel er wat kruimeltjes suiker over. Steek nu met een ring van 10 cm. rondjes uit het bladerdeeg en leg die op een siliconenmatje .Steek met een vork heel veel kleine gaatjes in de bladerdeeg rondjes om te voorkomen dat ze opbollen. Er gaan 3 tot 4 rondjes uit 1 uitgerold velletje bladerdeeg. Bak de rondjes in de voorverwarmde oven gedurende 6 min af en laat ze afkoelen op een rooster.

Dragon-muntsaus
Verwarm de suiker en het water tot de suiker is opgelost. Zet apart.
Blancheer de blaadjes van de dragon en de munt gedurende 15 sec in kokend water. Giet de blaadjes af in een zeef en koel ze direct met koud water. Knijp alle vocht uit de blaadjes.
Doe het suikerwater in de keukenmachine en pluk de bol blaadjes uit elkaar en doe ze bij het suikerwater. Maal e.e.a. zeer fijn en passeer door een zeef met behulp van een ronde kleine soepopdienlepel. Pers zo veel mogelijk kruiden door de zeef. Zet apart.

Mascarpone
Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden en haal de vanille er uit.
Sla de slagroom bijna stijf met de vanille uit de vanille stokjes.
Meng de mascarpone met de stijf geslagen slagroom, de yoghurt de rasp van de limoenen en de lemoncurd.
Doe dit mengsel in een spuitzak met ronde spuitmond van 8 mm. en zet apart in de koeling.

Meng 3 el honing met 40 ml Grand Marnier. Zet apart.

Serveren:
Leg op ieder bord een rondje bladerdeeg. Spuit hier plus minus 20 kleine toefjes mascarpone mengsel op. Verdeel over de toefjes 10 tot 12 blauwe besjes.
Zorg er nu voor dat de keukenmachine klaar staat.
Haal de frambozen uit de diepvries en stort ze in de keukenmachine samen met de Grand Marnier honing.
Laat de machine 2 tot 3 sec draaien en verdeel nu de crumble over de mascarpone.
Maak een rondje van de dragon - muntsaus om het taartje.

Wijn beschrijving

Les Vignes Retrouvées blanc, Côtes de Saint Mont


CATEGORIE: Droge witte wijn
HERKOMST: Frankrijk - Côtes de Saint-Mont - Zuidwest
DRUIVENSOORT: 40% Gros Manseng, 30% Arrufiac, 30% Petit Courbu
VINIFICATIE: Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschil, pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting, waarna de wijn op de "lie" wordt opgevoed voor extra smaak.
KARAKTER: Mooie geelgroene briljante kleur, in de geur ingeweekt fruit, citrustonen (sinaasappel, grapefruit). In de smaak fris met een vettige structuur en een lange afdronk. Een finale met veel fruit en frisheid.
SERVEREN: Gekoeld op ongeveer 10-12 graden, als aperitief, bij visgerechten, schaaldieren, gevogelte en paté.
HOUDBAAR: Nu op dronk.
EXTRA INFO: De voor Vignes Retrouvées geselecteerde druiven zijn afkomstig van oude wijngaarden met een laag rendement voor extra complexiteit en concentratie.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen