CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Salade met kippenlevertjes, ossenhaas en ntomatensaus

Maand: 
Mei

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ossenhaas en kippenlevertjes

  • 300 gram ossenhaas
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels bieslook
  • 400 gram kippenlevertjes
  • benodigde peper en zout

Salade

  • 200 gram gemengde salade
  • 100 gram hazelnoten

Coulis

  • 3 tenen knoflook
  • 8 stuks tomaten
  • 100 gram kalfsfond
  • benodigde olijfolie
  • 2 eetlepels basilicum
  • benodigde peper en zout

Stokbrood en boterballetjes

  • 12 plakjes stokbrood
  • 12 stuks boterballetjes

Salade met kippenlevertjes, ossenhaas en ntomatensaus Werkwijze

Ossenhaas
Snij de ossenhaas open tot een platte lap. Plet daarna de ossenhaas onder plastic folie voorzichtig met b.v. een deegroller en bestrijk daarna met mosterd. Bestrooi met 1 el geknipte bieslook, zeezout en peper uit de molen. Rol het geheel strak op en leg het in folie in de diepvries.

Salade
Was de sla en maak goed droog. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en kneus ze vervolgens.

Coulis
Pers de knoflooktenen uit en fruit ze in een beetje olijfolie. Voeg de in kleine stukjes gesneden, ontvelde tomaten en kalfsfond toe en laat 10 min sudderen. Pureer de massa en passeer door een zeef. Kook de coulis even op en breng op smaak met peper en zout en voeg de gesnipperde basilicum toe. Zet apart.

Kippenlevertjes
Ontdoe de kippenlevertjes van vet en vliezen en snijd de kippenlevers grof, maar in
gelijkmatige stukken en bak de kippenlevertjes mooi rosé en bestrooi met zout en peper.
Haal de ossenhaas uit de vriezer en snijd er mooie dunne plakjes van.

Stokbrood en boterballetjes
Snijd het stokbrood in twaalf stukjes en maak 12 boterballetjes.

Serveren:
Verdeel de salade over de langwerpige witte borden en nappeer met de coulis. Verdeel de
kippenlevertjes over de salade, zo ook de plakjes ossenhaas en bestooi met de stukjes
hazelnoot. Leg er een stukje stokbrood naast met een boterballetje er op.

 

Wijn beschrijving

Pinot Noir, Kiwi Cuvée

CATEGORIE: Rode wijn

HERKOMST: Frankrijk - Vin de Pays des Vignobles de France - Corsica

DRUIVENSOORT: Pinot Noir

VINIFICATIE: De druiven zijn geselecteerd in de beste wijngaarden van Corsica, tussen Bastia en Porto Vecchio. Voor deze wijn zijn verschillende technieken gebruikt, o.a. koude maceratie (inweking). De op deze manier verschillend gemaakte wijnen worden apart gehouden tot de definitieve assemblage. Om de fruitinvloeden maximaal te behouden wordt deze wijn slechts zeer licht gefilterd.

KARAKTER: Briljante Pinot Noir kleur. In de geur komt direct de complexiteit van de wijn naar voren met typische kersen accenten. In de smaak zijn het frambozen in een kruidige verpakking die de wijn typeren. De structuur is zijdezacht met een lange afdronk.

SERVEREN: Op een temperatuur van rond de 16 graden komt deze wijn het beste tot zijn recht. Culinair breed inzetbaar bij o.a. gevogelte, kalf- en varkensvlees, maar ook bijvoorbeeld bij tonijn en zalmgerechten.

KOEL SERVEREN: Deze wijn leent zich uitstekend om ook gekoeld (als witte wijn) te serveren.

HOUDBAAR: Nu op dronk tot 2 a 3 jaar naar de oogst

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen