CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gegrilde asperges met kabeljauw

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Asperges

  • 24 stuks asperges
  • 25 gram boter

Saus

  • 50 gram boter
  • 3 stuks bosuitjes
  • 100 mililiter witte wijn
  • 50 mililiter creme fraiche

Kabeljauw

  • 600 gram kabeljauw

Garnering

  • 0.5 bos peterselie
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
  • benodigde bakpapier

Gegrilde asperges met kabeljauw Werkwijze

Bereiding:
Zet 12 zwarte langwerpige borden in de warmhoudkast en verwarm de oven met bakplaat voor op 200 °C.

Asperges
Schil de asperges en verwijder de houterige onderkant. Blancheer ze 3 min in kokend water met wat zout. Laat ze uitlekken. Rol ze door de bloem en bak ze in ca 25 g boter zachtjes gaar in ca 6-12 min (afhankelijk van de dikte). Keer ze regelmatig.

Saus
Verhit de boter en fruit hierin de fijngesneden bosui (2 min), voeg de wijn toe en laat 1 min koken. Maak af met crème fraîche.

Kabeljauw
Verdeel de kabeljauw in 12 stukjes. Leg op de hete bakplaat een stuk bakpapier en leg daar de stukjes kabeljauw op. Bestrooi met zout en peper en zet de plaat ca. 6 min in de oven.

Garnering
Hak de peterselie fijn.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Serveren:
Leg op elk bord 2 asperges en leg de vis links op de asperges. Schep de saus er over en garneer met de fijngehakte peterselie en geroosterde amandelen.

 

Wijn beschrijving

Weingut Leth Duett Veltliner & Riesling

CATEGORIE: Droge witte wijn BIO
HERKOMST: Oostenrijk – Wagram - Gross Riedenthal.
DRUIVENSOORT: Grüner Veltliner - Riesling
VINIFICATIE: Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschil, pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting.
KARAKTER: Heldere gele kleur. Een heerlijke geur met duidelijke kenmerken van fruit en kruidigheid en een mooie zuurgraad. De smaak is complex, fruitig, kruidig en tonen van citrus. Een slanke, frisse Veltliner met appel, peer en kruidige aromas. Een karakteristieke, elegante afdronk met tonen van witte peper.
SERVEREN: Serveer deze wijn gekoeld op ongeveer 8 - 10°C bij kalfsvlees en diverse visgerechten. Bij uitstek geschikt voor zomergroenten als asperges. Zeer mooi bij salades en als aperitief.
HOUDBAAR: Nu op dronk. Kan zeer lang ouderen.
EXTRA: Deze wijn is volgens strenge normering geclassificeerd. Dit wil zeggen dat er géén chemische stoffen worden gebruikt bij de bereiding van deze wijn.

Weingut Leth, opgericht in 1960, heeft zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende
gebouwen in de regio Wagram, gelegen in Fels, ongeveer 50 km ten oosten van Wenen.
50 hectare worden gerund door de familie Leth, direct op de terrassen van de Wagram
heuvels. De diepe lössgronden zijn uitstekend geschikt voor Grüner Veltliner.
Franz Leth, geboren in 1961, met een oenologenopleiding Oostenrijk en een aantal studies in het buitenland. Lid vereniging "Traditionsweingüter Österreich".

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen