CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Sinaasappeltaart met lavendelsiroop en kumquats

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Sinaasappeltaart

  • 250 gram zachte boter
  • 220 gram fijne kristalsuiker
  • 4 stuk(s) eieren
  • 50 gram bloem
  • 2 theelepel(s) bakpoeder
  • 2 stuk(s) sanaasappel
  • 250 gram semola (semola di grano duro remachinata)
  • 250 gram amandelmeel
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • benodigde boter
  • benodigde bloem
  • benodigde bakpapier

Lavendelsiroop

  • 1 stuk(s) sinaasappel
  • 0.5 eetlepel(s) gedroogde lavandelbloempjes
  • 1 stuk(s) kaneelstokjes
  • 140 gram fijne kristalsuiker

Kumquats

  • 300 mililiter sinaasappelsap
  • 300 gram kumquats
  • 200 gram fijne kristalsuiker

Sinaasappeltaart met lavendelsiroop en kumquats Werkwijze

Bereiding:

Sinaasappeltaart

Verwarm de oven voor op 170 °C. Gebruik een springvorm van 20 cm. Vet deze in, bedek de bodem met passend bakpapier en bestrooi de wand met bloem.

Rasp de schil van de sinaasappels en pers ze uit. Zeef de bloem en het bakpoeder

Klop de boter en de suiker met een garde in 10 min. tot een dik, bleek en luchtig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en klop tussendoor steeds goed. Spatel de bloem en het bakpoeder door de botermassa, gevolgd door sinaasappelrasp, semola en het amandelmeel. Voeg het sinaasap­pelsap en de yoghurt toe en roer alles rustig door elkaar. Giet het beslag in de voorbereide vorm en bak het 1 uur in de oven. Het gebak is gaar als een in het midden gestoken prikker er droog uitkomt. Laat het gebak 5 min. in de vorm staan.

Kumquats

Kook intussen de kumquats. Halveer ze in de breedte en verwijder zoveel mogelijk van de pitjes. Doe het sinaasap­pelsap en de suiker met 225 ml water in een pan, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 min zacht­jes koken. Doe de kumquats erbij en breng ze zachtjes aan de kook. Kooktijd afhankelijk van rijpheid (30-60 min.). Ze moeten zacht zijn.

Lavendelsiroop

Rasp de schil van de sinaasappel en pers uit.

Doe alle ingrediënten voor de siroop met 250 ml water in een pan. Verwarm het al roerend op een laag vuur tot de suiker is opgelost en laat de siroop dan 20-25 min. zachtjes koken tot hij licht stroperig is.

Prik de bovenkant van de taart met een prikker over het hele opper­vlak in. Sprenkel er gelijkmatig de hete siroop over en laat afkoelen.

Serveren:

Snij de taart in 12 parten. Garneer de taartpunten met een lepel kumquats en serveer.

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen