CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Koffiedessert

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2017

 


Koffiedessert

Vergelijkbare recepten

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Koffiesiroop

  • 2500 mililiter sterke koffie
  • 400 gram suiker
  • 250 mililiter room

Parfait

  • 6 stuks eierdooiers
  • 75 gram suiker
  • 500 mililiter room

Creme Brulee

  • 500 mililiter room
  • 100 gram suiker
  • 6 stuks eierdooiers
  • 50 gram rietsuiker

Garnering

  • 12 stuks papieren rondjes
  • 12 stuks munttopjes

Koffiedessert Werkwijze

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 120 °C .

Koffiesiroop
Kook de koffie met 400 g suiker in tot een dikke siroop (je hebt 1200 ml nodig).
Klop de slagroom met suiker lobbig.

Parfait
Klop voor de parfait in een grote beslagkom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Voeg 900 ml van de lauwwarme koffiesiroop toe.
Blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
Spatel de lobbig geslagen room door de koffiecrème. Vul de 12 koffiekopjes voor ca 2/3 met
mengsel en zet ze minstens 2 uur in de vriezer.

Crème brulee
Meng de room met 300 ml van de koffiesiroop, de suiker en de eierdooiers tot de suiker is
opgelost. Schenk het mengsel in 12 ovenbestendige kopjes.
Dek ze af met aluminiumfolie en zet ze 45 min au bain marie in de 120°C oven.
Laat ze daarna afkoelen en zet ze in de koelkast.

Serveren:
Neem de kopjes met parfait uit de vriezer en schep wat van de lobbig geklopte room erop. Versier met een topje munt. Strooi op de kopjes met de crème brûlee een laagjes rietsuiker en karameliseer dit met de gasbrander.
Neem een langwerpig bord en leg er twee papieren onderzetters op en plaats de kopjes erop.

Wijn beschrijving

Jordan Mellifera Noble - late Harvest - Riesling


CATEGORIE: Witte dessertwijn Demeter
HERKOMST: Zuid Afrika- Stellenbosch
DRUIVENSOORT: Riesling
VINIFICATIE: Late botrytis Noble (edele rotting) oogst, vergist in inox vaten geklaard en gestabiliseerd. Vervolgens gerijpt op eikenhouten vaten.
KARAKTER: Lichtgoud van kleur. De wijn heeft een geur van gedroogde abrikoos en perzik met een zweem van citrus. In de smaak heerlijke abrikoos, sinas & honing verwikkeld met het aroma van vanille. De frisse zuren geven deze wijn een zuivere en lange afdronk.
SERVEREN: Deze wijn is uitstekend geschikt bij rijke kazen en desserts, zoals crême brullée, abrikozen Pannacotta met amandel wafels.
HOUDBAAR: Nu op dronk, maar kan tevens nog 15 jaar ouderen.
EXTRA INFO: Deze wijn wordt wereldwijd gezien als één van de mooiste resultaten die Botrytus kan voortbrengen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen