CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Haringvariaties

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Haring met gefrituurde gemberchips

  • 6 stuks nieuwe haringen
  • 6 centimeter gember wortel
  • 60 gram veldsla
  • benodigde olie om te frituren

Dressing

  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 theelepel gemberwortelsap
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • benodigde peper en zout

Gemberaioli

  • 2 stuks eierdooiers
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 theelepels sinaasappelrasp
  • 2 theelepels gemberwortelrasp
  • 5 eetlepels maisolie
  • 4 eetlepels room
  • benodigde peper en zout

Haring met bosui en krokante rijstmiee

  • 6 stuks nieuwe haringen
  • 75 gram rijstmie
  • 10 stengels bosui
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels bladpeterselie

Dressing

  • 0.5 stuk rode peper
  • 2 theelepels sesamolie
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels rijstwijn
  • 2 eetlepels lichte sojasaus

Haringvariaties Werkwijze

Bereiding:
Haring met gefrituurde gemberchips
Kijk de haringen na op graatjes en maak er 12 mooie helften van.
Maak de gemberwortel schoon en snijd er dunne plakjes van. Frituur de plakjes
op 160 °C goudbruin en krokant; laat uitlekken op keukenpapier.

Dressing
Maak de dressing en proef op zout en peper.

Gemberaioli:
Rasp de schil van een schoongeboende sinaasappel. Rasp de gemberwortel.
Meng de eierdooiers met de limoensap, sinaasappel- en gemberwortelrasp. Klop er langzaam de maisolie doorheen, vervolgens de room en breng de aioli op smaak met zout en peper

Haring met bosui en krokante rijstmie
Kijk de haringen na op graatjes en maak er 12 mooie helften van. Ontdoe de
peper van de zaadjes en snijd hem fijn. Kook de rijstmie volgens de
gebruiksaanwijzing. Maak de dressing en marineer de haringhelften daarin.
Rooster het sesamzaad; snijd de peterselie fijn. Frituur de rijstmie op 200 °C.
Snijd de bosuitjes in fijne reepjes van 4 cm lang. Haal kort voor het uitserveren de haringen uit de marinade en bestrooi ze met het geroosterde sesamzaad.

Serveren:
Haring met gefrituurde gember
Leg op elk bord een streep sla. Vul een amuselepel met aioli en leg de lepel
naast de sla. Haal de haring door de dressing en leg dit op de sla.
Verdeel de resterende dressing over de sla. Leg er enkele gemberchips bij.
Haring met bosui en krokante rijstmie
Haal de haring uit de dressing en leg de bosui reepjes in de dressing.
Maak op het bord een bedje van de rijstmie en verdeel daar de uitgelekte reepjes
bosui over. Leg er een haringhelft bovenop en bestrooi dit met de peterselie.
Nappeer zorgvuldig nog wat dressing over het geheel.

Wijn beschrijving

Von der Leyen Riesling Trocken, Mosel

CATEGORIE: Droge witte wijn
HERKOMST: Duitsland - Mosel -
DRUIVENSOORT: Riesling
VINIFICATIE: Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschil, pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting.
KARAKTER: Dit is een wijn met typische Riesling aroma's van pruimen, abrikoos en citroen. De balans tussen intens rijp fruit en de kruidige riesling zuren is uitstekend. Knisperfris en zuiver met opwekkende zuren en een lange, droge afdronk
SERVEREN: Goed gekoeld heerlijk als aperitief, salades, lichte kipgerechten en natuurlijk schaal- en schelpdieren zoals mosselen, oesters en garnalen. Ook lekker bij niet al te uitgesproken Aziatische gerechten.
HOUDBAAR: Nu op dronk
EXTRA INFO: Het klimaat van de Moezel is relatief koel. Het verschil tussen dag- en nachttemperatuur zijn in het groeiseizoen groot en de rijpingstijd van de druiven s lang. De wijngaarden liggen op steile hellingen en de bodem bevat voornamelijk leisteen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen