CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Asperges met zalm en koriander

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Zalm

  • 500 gram rauwe zalm

Asperges

  • 24 stuks witte asperges

Saus

  • 350 mililiter room
  • 150 mililiter witte wijn
  • 2 stuks sjalotten
  • 1 eetlepel Thaise oestersaus

Garnering

  • 40 stuks korianderblaadjes

Asperges met zalm en koriander Werkwijze

Bereiding:

Zet 12 zwarte borden in de warmhoudkast.

Zalm

Trancheer de zalm in 12 plakken.

Asperges

Schil de asperges. Leg het asperge afval meteen in een pan en voeg zoveel water toe dat het net onderstaat. Breng aan de kook en laat 10 min trekken en zeef de aspergeslierten eruit.

Blancheer de asperges door ze in ca. 5 min gaar te koken in het verkregen fond. Haal de asperges eruit en houdt ze afgedekt warm in de warmhoudkast. Bewaar het fond.

Saus

Snipper de sjalotjes en kook dit in met 100 ml aspergefond en de witte wijn tot al het vocht bijna verdampt is. Voeg de room toe en kook in tot sausdikte.  Breng op smaak met de oestersaus.

Garnering

Was de korianderblaadjes en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren:

Leg op elk bord twee asperges. Leg hierop een tranche rauwe zalm en verdeel de warme saus met de sjalotjes over de zalm. Strooi er enkele korianderblaadjes over heen.

Wijn beschrijving

Domaine Mas-Bahourat Viognier

CATEGORIE: Volle witte wijn
HERKOMST: Frankrijk – Languedoc
DRUIVENSOORT: 100% Merlot
VINIFICATIE: Klassieke vinificatie. Geen houtrijping. Korte inweking van de schillen. Jong gebotteld.
KARAKTER: Mooie ‘open’ Viognier. Zacht en met voldoende lengte. Frisse zuren en volle afdronk. Aroma van peer, meloen en perzik. Geur van amandel en boterbloemen. De wijn is stevig genoeg om bij de maaltijd te combineren maar elegant genoeg om als aperitief te drinken.
SERVEREN: Op ongeveer 10 graden. Visgerechten, salades en wit vlees.
HOUDBAAR: Nu op dronk, maar kan tevens nog 4 tot 5 jaren ouderen.
EXTRA INFO: Domaine Mas Bahourat is een wijn huis in het zuiden van Frankrijk. Zijn wijngaarden liggen verspreid in de Languedoc. Al een aantal jaren hebben ze een waanzinnige collectie wijngaarden die zorgen voor een hoge kwaliteit Viognier. Zo ook deze jaargang is weer van uitzonderlijke kwaliteit!

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen