CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Koude soep van Hollandse nieuwe haring

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 4 stuks nieuwe haring

Soep

  • 250 mililiter mayonaise
  • 750 mililiter visfond
  • 250 gram zure room
  • 25 gram grove mosterd

Vulling

  • 2 stuks appels(Granny Smith)
  • 2 stuks gekookte rode bietjes
  • 24 sprieten bieslook
  • 2 stronkjes witlof
  • 2 stuks sjalotten
  • benodigde peper en zout

Koude soep van Hollandse nieuwe haring Werkwijze

Bereiding:
Zet 12 diepe borden in de koelkast.

Haring
Kijk de haringen na op graatjes en snij in stukjes van 2 cm.

Soep
Meng de mayonaise met de visfond, mosterd en zure room tot een soepje.
Breng op smaak met zout en peper.

Vulling
Snipper de sjalotjes heel fijn. Schil de appels, snij er blokjes (brunoise) van. Schil de rode biet en snij in kleine blokjes. Snij de witlof in reepjes; de bieslook op lengte van 3 cm.

Serveren:
Verdeel de soep over de borden. Strooi hierop de gehakte sjalot.
Verdeel de haring, appel en witlof over de borden. Garneer tot slot met de rode biet en
bieslook sprieten.

Wijn beschrijving

Orange River Cellers Colombard – Orange County Z.A.
CATEGORIE: Droge witte wijn
HERKOMST: Zuiid Afrika – Orange Conty
DRUIVENSOORT: 100% Colombard
VINIFICATIE: Moderne witte wijn vinificatie met inweking van de druivenschillen op lage temperatuur voor optimale smaak- en geur extractie. Daarna volgt pneumatische persing en vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting in RVS cuves.
KARAKTER: Deze stro-gele heldere wijn heeft een zeer fruitige en exotische neus met tonen van perzik, verse amandelen en een beetje banaan. De smaak is fris en levendig door de jonge zuren, maar ook sappig door de aanwezigheid van veel exotisch fruit en een lange smaakvolle afdronk.
SERVEREN: Serveer deze wijn op 8-10 graden. Door zijn frisse en fruitige karakter is deze wijn uitermate geschikt als aperitiefwijn of als zomerwijn op een terras of bij de barbecue. Ook lekker als begeleider bij schelp- en schaaldieren.
HOUDBAAR: Zo jong mogelijk drinken.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen