CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Bruschetta met geitenkaas, tomaat en salsa

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 12 takjes koriander
  • 12 takjes peterselie
  • 12 takjes tijm
  • 12 takjes kervel
  • 12 takjes munt
  • 12 takjes dragon
  • 36 sprieten bieslook
  • 12 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 1 stuks citroen (sap)
  • 3 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 36 stuks kerstomaatjes
  • 3 stuks verse geitenkaasjes (a 200 gram)
  • 12 sneden meergranen brood (eivormig bruin brood)
  • benodigde zout en peper

Bruschetta met geitenkaas, tomaat en salsa Werkwijze

Bereiding :
Trek de blaadjes van de kruiden, snijd alle kruiden met de bieslook, fijn.
Meng dit met de olijfolie, de balsamicoazijn en maak op smaak met een paar druppels citroen.
Snijd de tomaatjes in vieren, verwijder vocht en pitjes

Snijd het boerenbrood in 12 plakken en rooster de sneden goudbruin onder de salamander.

Verdeel de geitenkaas over de sneden brood. Leg de kwartjes tomaat erop en schep met een lepel de dressing op de tomaat.

Serveren:
Snijd de sneden door de helft en leg beide op een bordje.
Bestrooi de bruschetta, vlak voor het opdienen, naar smaak, met zout en peper.

Wijn beschrijving

Riondo Prosecco – Veneto DOC


CATEGORIE: Mousserende wijn
HERKOMST: Verona - Veneto DOC Prosecco - Italië
DRUIVENSOORT: 100% Glera (Prosecco )
VINIFICATIE: Natuurlijk gefermenteerd op gecontroleerde temperatuur
van 16°C tot een druk van 2,5 bar is bereikt. Deze mousserende wijn ontstaat door twee maal vergisting:
Bij de eerste vergisting maakt men een mooie heldere witte wijn van uitsluitend Glera (prosecco) druiven. Tijdens een tweede vergisting ontstaat Koolstofdioxide Co2. Dit vormt de moussse in de wijn.

KARAKTER: Deze licht mousserende Prosecco heeft indrukken van wit
fruit als peer en wat exotisch fruit.. Heldere licht gele kleur. De geur van bloesem en fris witfruit met een lichte gisttoon. De aanzet is zacht met een fijne mousse, daarna proeft men rijp geel fruit en tonen van amandelbloesem. De afdronk is zacht met een licht bittertje.

SERVEREN: Serveer deze wijn op 6-8 graden Celcius, als aperitief. Combinatie met vers fruit. Ook bij schelpdieren of bij visgerechten met lichte, gebakken vissoorten zoals kreeft. Heerlijk fris bij rauwe oesters.
HOUDBAAR: jong drinken.
EXTRA INFO: Robert Parker 90 punten!
Gekozen beste Prosecco Vin Italy
2016 july - BERLINER WEIN TROPHY
We are proud to announce that we have received very good rewards at the BERLINER WEIN TROPHY AWARDS in July. The awards are as follow:
Riondo Collezione Prosecco: GOLD!

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen