CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Mediterrane gegrilde aubergines en puntpaprika's

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Kruidenolie

  • 5 tenen knoflook
  • 13 eetlepels extra vergine olijfolie Rosmarino (fles 250 ml, Monini)(8+5)
  • 3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden

Paprika's

  • 5 stuks paprika's

Aubergines

  • 5 stuks aubergines
  • 8 eetlepels extra vergine olijfolie Rosmarino

Pijnboompitten en kappertjes

  • 5 eetlepels pijnboompitten
  • 120 gram kappertjes
  • 2 eetlepels extra vergine oliifolie Rosmarino
  • 50 gram platte peterselie
  • 1 stuks ciabatta
  • benodigde zout en peper

Mediterrane gegrilde aubergines en puntpaprika's Werkwijze

Bereiding:
Verwarm de ovengrill tot 220°C

Kruidenolie en knoflookplakjes
Pers de helft van de knoflook en meng deze met 8 el olijfolie en de Italiaanse kruiden.
Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Verhit voorzichtig 5 el olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 2 min op laag vuur. Zet apart.

Paprika’s
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder steelaanzet en de zaadlijsten.
Leg de paprikahelften met de vel kant naar boven in een ovenschaal en grill
ze in de oven in ca. 25 min bijna zwart. Neem ze uit de oven en leg de paprika’s 20 min in een pan met de deksel erop.

Aubergines
Snijd de aubergines in schijven van een ½ cm dik in de breedte. ( gebruik eventueel de snijmachine) en leg ze in een vergiet. Bestrooi royaal met zout en laat 15 min staan.
Spoel af en dep droog met keukenpapier en bestrijk de plakken met 8 el. olijfolie.
Verhit de grillpan en grill de aubergines in delen in 5 min gaar. Keer halverwege. Maak eventueel een ruitpatroon op de plakken. Leg de plakken in een schaal of bord.

Pijnboompitten en kappertjes
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur goudbruin. Laat de kappertjes uitlekken in een zeef en bak ze kort in 2 el olijfolie. Snijd de peterselie fijn.

Vervolg paprika en aubergine
Verwijder het vel van de paprika’s en leg om en om met de aubergines in een lage schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schenk de kruidenolie en de knoflookplakjes met de olie uit de pan over de groenten.
Bestrooi het geheel met de geroosterde pijnboompitten, kappertjes en geknipte peterselie.

Laat het gerecht ca 1 uur afgedekt buiten de koelkast op smaak komen.

Serveren:
Leg de mediterrane groenten op de langwerpige bordjes.
Snijd de ciabatta en zet in een broodmandje op tafel.

LET OP: Voor alle onderdelen de Rosmarino-olijfolie gebruiken.

Wijn beschrijving

Miopasso, Fiano


CATEGORIE: Droge witte wijn
HERKOMST: Italië - Sicilië
DRUIVENSOORT: Fiano
VINIFICATIE: Handgeplukte druiven. Voor deze wijn wordt gebruikt gemaakt van moderne vinificatietechnieken waarbij de wijn wordt vergist en gerijpt in temperatuurgecontroleerde RVS cuves. De druiven worden voorzichtig pneumatisch geperst. Schilinweking gedurende 12 uur. De wijn heeft geen malolactische vergisting ondergaan zodat de natuurlijke zuren behouden blijven.
KARAKTER: De wijn heeft een heldere goudgele kleur. In de neus ruikt men rijpe tonen van tropisch fruit, in de smaak proeft men crispy citrus, sappige zuren met een ronde, rijke afdronk.
SERVEREN: Serveer deze wijn op 8-10 graden als begeleider van gebakken vis, gerechten met gevogelte en bij gegrilde tonijnsteaks. Prima begeleider van witte asperge en mosselgerechten.
HOUDBAAR: Nu op dronk, enkele jaren houdbaar.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen