CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Spaghetti met mosselen en Treviso-sla

Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Mosselen

  • 4 kiliogram verse mosselen (netto ca 800 gram)
  • 2 stengels prei
  • 500 mililiter witte huiswijn
  • 5 teentjes knoflook
  • 200 mililiter olijfolie
  • 4 stronken Treviso-sla (of bolletje rode sla)
  • 2 theelepels peperoncino-kruiden (gedroogde rode peper)
  • 6 eetlepels bladpeterselie
  • benodigde peper en zout

Spaghetti

  • 600 gram zwarte spaghetti
  • benodigde zeezout

Spaghetti met mosselen en Treviso-sla Werkwijze

Bereiding:

Zet 12 diepe borden in de warmhoudkast.

Mosselen

Was en snij de prei. Snij de uien. Kook de mosselen in de witte wijn met de prei en uien. Schep de mosselen af en toe om en kook ze kort ( 5 à 6 min) tot de schelpen open zijn. Laat ze afkoelen en haal de mosselen uit de schelpen.

Fruit de uitgeperste teentjes knoflook in de wok in de olijfolie op een laag vuur.

Voeg de gekookte mosselen toe en warm ze op.

Snijd de sla in grove stukjes en laat ze, samen met de peperoncino-kruiden ongeveer 2 min met de mosselen meebakken.

Voeg de fijngehakte peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Spaghetti

Kook de spaghetti, al dente, in een grote pan met zeezout en kokend water.

Giet de spaghetti goed af en meng deze door de mosselen.

Serveren:

Serveer de spaghetti met de mosselen in de voorverwarmde, diepe borden.

Bereiding:

Zet 12 diepe borden in de warmhoudkast.

n.

Wijn beschrijving

Mezzacorona, Pinot Grigio Riserva


CATEGORIE: Droge witte wijn

HERKOMST: Italië - Trentino - Noord

DRUIVENSOORT: 100% Pinot Grigio

VINIFICATIE: Traditionele witte vinificatie, pneumatische persing en temperatuur gecontroleerde vergisting van ongeveer 18 graden. De 2e vergisting en rijping vinden plaats in barriques van Frans eiken. Gedurende de rijping vindt er Batonnage plaats.

KARAKTER: Een goudgele kleur. Een complexe geur van rijp fruit (peer en witte perzik), Kamille en hout. De smaak is kruidig, vol en rijp. De invloeden van het hout en en het rijpe fruit zijn goed in balans. Een zeer complete wijn.

SERVEREN: Gekoeld op ongeveer 10-12°C, bij visgerechten, en wit vlees gerechten. Tevens heerlijk als aperitief. Speciaal advies: tagliatella met Porcini paddestoelen.

HOUDBAAR: Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen