CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Biefstuk met rucola en Parmezaanse kaas

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 800 gram malse haasbiefstuks
  • 50 mililiter olijfolie
  • 25 gram boter
  • 250 gram rucola
  • 200 gram parmezaanse kaas
  • benodigde peper en zout

Biefstuk met rucola en Parmezaanse kaas Werkwijze

Bereiding:
Zet 12 borden in de warmhoudkast.

Was de rucola goed en droog deze in de slacentrifuge.
Snijd de biefstuk in reepjes van ca 15x15 mm.
Laat de olie met wat boter goed heet worden op een hoog vuur.
Bak de reepjes biefstuk hierin om en om bruin gedurende 1 min.
Gebruik verscheidene pannen om heet te bakken en laat de kern rood.
Breng de biefstuk op smaak met peper en zout.

Serveren:
Verdeel de stukjes biefstuk over de verwarmde borden.
Verdeel daarover de rucola. Schenk het restje jus over de sla,
Snijd met een kaasschaaf plakjes Parmezaanse kaas en strooi dit over het gerecht.

Wijn beschrijving

Pico Maccario ‘Tre Roveri’ Barbera d'Asti superiore

CATEGORIE: Rode wijn
HERKOMST: Italië –Asti –Mombaruzzo- Piëmonte
DRUIVENSOORT: 100% Barbera

VINIFICATIE: Deze wijn wordt in Frans eikenhout (vaten van 500 tot 2000 liter) opgevoed gedurende 12 maanden. Hier vindt de malolactische vergisting plaats.

KARAKTER: De wijn heeft een robijnrode kleur met wat donkere schakeringen. Heerlijke geur met aroma's zoals rijp fruit, vanille en munt. Deze prachtige wijn is complex en heel delicaat van smaak heeft een perfecte balans tussen zoet sappig fruit, mooie frisse zuren, vanilletonen en tannine.

SERVEREN: Op een temperatuur tussen de 16 en 18 graden. Serveer deze wijn bij rood vlees, klein wild, harde kazen en truffelrisotto.

HOUDBAAR: Nu op dronk en zal zich tot 10 jaar na de oogst positief ontwikkelen.

EXTRA INFO: Robert Parker kende deze mooie wijn maar liefst 90 punten toe.
‘Tré Roveri’ betekend ‘Drie Eiken’: de naam van de wijngaard.

Pico Maccario is een jong bedrijf, met één duidelijk voordeel: een aanééngesloten wijngaard
van 70 hectare, en een winery die in het hart daarvan ligt. Wat meteen opvalt aan dit bedrijf
is het grenzeloze perfectionisme dat door iedereen gedragen wordt. Vanaf de verzorging van
de wijngaard tot het ontwerp van het logo en de etiketten, over alles is lang en grondig
nagedacht. De beide broers Maccario, Pico en Vitaliano, hebben voor hun bedrijf ook
meteen een unieke fles laten ontwerpen, waarop het schild met de roos is terug te vinden.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen