CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Luchtige chocoladetaart met kopje espresso

Categorie: 
Maand: 

MENU 2017

 

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram roomboter
  • 5 stuks eieren
  • 150 gram suiker
  • 37 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels amaretto
  • 75 gram amandelen
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram rozijnen
  • benodigde poedersuiker
  • taartvorm van 24cm doorsnede
  • 12 keer espresso of koffie
  • 12 glaasjes amaretto

Luchtige chocoladetaart met kopje espresso Werkwijze

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C Vet de taartvorm in.

Hak de amandelen en walnoten grof met een koksmes. Was de rozijnen in een zeef en droog ze. Voeg toe aan de notenmix.

Smelt de pure chocolade samen met de roomboter au-bain marie,
Vervolgens laten afkoelen in een bak met koud water.

Splits het eigeel van het eiwit van de 5 eieren.
Meng het eigeel door de suiker met een handmixer.
Meng het zelfrijzend bakmeel met het eigeelmengsel en de likeur.
Daarna de grof gemalen notenmix met rozijnen erdoor spatelen.
Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe.

Het eiwit goed stijfkloppen en als laatste er doorheen spatelen.

Giet het mengsel in de ingevette taartvorm.
Zet de taart 25 min in de oven, iets onder het midden.
Prik er, na de baktijd, met een satéprikker in. De taart moet er iets aan blijven kleven. Dan is het goed.
Uit de oven, laten afkoelen, uit de vorm halen en bestrooien met poedersuiker.

Espresso of koffie maken

Serveren:
De taart in 12 stukjes snijden en serveren op de taartbordjes met een kopje espresso of koffie en een glaasje amaretto.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen