CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aardappelsalade met zeewolf

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Hazelnoot en spekjes

  • 120 gram hazelnoten
  • 50 mililiter olijfolie
  • 2 eetlepel(s) gembernat
  • benodigde peper
  • benodigde zout
  • 12 plak(ken) gerookt ontbijtspek

Garnering

  • 150 gram waterkers
  • 150 gram Parmezaanse kaas

Uienchutney

  • 450 gram rode uien
  • 200 mililiter rode port
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 2 eetlepel(s) appelazijn
  • benodigde olijfolie
  • benodigde peper
  • benodigde zout

Zeewolf

  • 960 gram zeewolf (porties van 80 gram)

Aardappelsalade

  • 1250 gram vastkokende aardappelen
  • 10 takje(s) tijm
  • 1000 mililiter runderbouillon
  • 250 gram creme fraiche
  • 200 gram citroenmayonaise

Aardappelsalade met zeewolf Werkwijze

Bereiding:

Aardappelsalade

Schil de aardappelen en snijd ze brunoise in blokjes van 7 x 7 mm. Spoel ze af en laat uitlekken in een vergiet. Doe de aardappelen in een pan met de takjes tijm en zo veel bouillon dat ze net onder staan. Kook gedurende 6 min en giet de aardappelen vervolgens af. Verwijder de tijm en laat afkoelen. En meng later met de crème fraîche en de mayonaise.

Uienchutney

Maak de uien schoon, halveer ze in de lengte en snijd er dunne plakjes van. Doe in een steelpan een klein beetje olijfolie en zet hier de uien in aan tot ze glazig zijn. Voeg de port, azijn, suiker, peper en zout toe en laat gedurende 30 min zachtjes garen. Neem de deksel van de pan en laat het vocht inkoken tot een smeuïge massa is verkregen. Laat afkoelen.

Hazelnoten en spekjes

Kneus de hazelnoten met een groot mes of met een vijzel en meng de noten met olijfolie, peper, zout en wat gembernat.

Bak de plakjes spek uit in een anti-aanbakpan en laat uitlekken op keukenpapier.

Zeewolf

Verdeel de zeewolf in porties van 80 g. Vet een bakplaat in met wat boter en verdeel hier de porties zeewolf op. Peper en zout de zeewolf en bak ze af in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ca 10 min. Controleer de zeewolf op gaarheid (vis moet z.g. net doorgeslagen zijn).

Serveren:

Neem een ring van 10 cm. doorsnede en doe hier een laagje aardappelsalade in.

Verkruimel op de aardappel 1 uitgebakken spekje, hierop wat uienchutney en dan wat waterkers. Verwijder de ring en leg 1 portie zeewolf op dit taartje.

Schaaf op de vis wat Parmezaanse kaas en schep rondom de aangemaakte hazelnoten.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen