CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Duivenborst met rode bietjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Duif

  • 6 stuk(s) tamme Anjou duif
  • 1000 gram ganzenvet

Rode bietjes

  • 800 gram gekookte bietjes
  • 2 stuk(s) sjalotjes
  • 6 plak(ken) gerookt ontbijtspek
  • 200 mililiter rode wijn
  • 2 eetlepel(s) appelciderazijn (mild)
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • benodigde zout
  • benodigde peper
  • benodigde boter

Saus

  • 4 stuk(s) sjalotjes
  • 2 theelepel(s) honing
  • 3 eetlepel(s) appelciderazijn (mild)
  • 200 mililiter rode port
  • 400 mililiter rode wijn
  • 400 mililiter kalfsfond
  • 100 gram boter
  • benodigde peper
  • benodigde zout
  • benodigde maizena

Duivenborst met rode bietjes Werkwijze

Bereiding:

Duif

Snijd de pootjes en de borstjes van de duif. Houdt de karkassen en de borstjes apart.

Peper en zout de pootjes en braadt ze licht aan in het ganzenvet. Zet de pootjes hierna onder het ganzenvet en laat ze in de oven (90 °C) gedurende minimaal 2 uur garen.

Saus

Doe 50 g boter in een braadpan en bak hierin 4 gesnipperde sjalotjes. Braadt vervolgens de karkassen bruin en voeg de honing, appelciderazijn, port, rode wijn en kalfsfond toe.

Laat dit 60 min  pruttelen en zeef hierna deze saus. Laat inkoken tot de helft en bind licht met een beetje maïzena aangelengd in rode port. Maak af met wat klontjes koude boter.

Rode bietjes

Haal de schil van de bietjes en snijd de bietjes in brunoise.

Smelt in een pan wat boter en bak hier zachtjes de 2 gesnipperde sjalotjes in en de kleingesneden plakjes gerookte ontbijtspek in. Voeg de bietjes toe en de rode wijn, de appelciderazijn en de suiker. Maak op smaak met wat zout en peper.

Laat gedurende 15 min zachtjes warmen en de smaken vermengen.

Kort voor het opdienen

Peper en zout de duivenborstjes en bak ze in wat boter tussen rood en rosé.

Serveren:

Snijd de borstjes in een waaier en leg op elk voorverwarmd bord 1 borstje, 1 pootje en 2 lepel bietjes. Schep de saus over het vlees.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen