CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Scampi met gazpachosaus van avocado's

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Scampi en marinade

  • 36 stuks scampi (gemiddelde maat)
  • 3 stuks limoen (sap en rasp)
  • 1 stuks citroen (sap en rasp)
  • 2 centimeterr gember
  • 1.5 stuks Spaanse rode peper
  • 1.5 teen knoflook
  • 2 eetlepels mais/olijfolie
  • 3 eetlepels bruine suiker

Gazpachosaus van avocado's

  • 4 stuks avocado's
  • 2 stuks sjalotten
  • 1 stuks groene paprika
  • 2 stuks tomaat(ontveld)
  • 30 gram korianderblad
  • 2 thelepels korianderpoeder
  • 250 mililiter volle yoghurt
  • 0.5 stuks citroen (sap)
  • zout en peper
  • 12 stuks houten prikkers

Scampi met gazpachosaus van avocado's Werkwijze

Bereiding:

Scampi en marinade

Verwijder schaal en darmkanaal van de scampi’s, maar laat het staartstuk zitten. Rasp de 3 limoenen en de citroen en pers ze daarna uit (zet wat limoensap apart voor de gazpacho). Schil en rasp de gember, snij de pepertjes zeer fijn (verwijder zaadjes), pers de knoflookteentjes. Meng nu het citroen- en limoensap, 3 el bruine suiker 1 ½ tl citroenrasp, 1 ½ tl limoenrasp, de geraspte gember, de fijngesneden pepertjes, de geperste knoflook en de olie. Marineer de scampi’s in deze marinade zo lang mogelijk. Neem ze kort voor het uitserveren uit de marinade en steek ze op de houten prikkers (3 stuks per prikker). Grill of bak ze in ca 4 min in een beetje olie en serveer zo snel mogelijk.

 

Gazpachosaus van avocado’s

De avocado’s doormidden snijden (de pit bewaren). Vruchtvlees eruit halen en van één avocado het vruchtvlees prakken met een vork en direct mengen met citroensap. Het vruchtvlees van de andere avocado in kleine blokjes (brunoise) snijden en door de puree mengen met de kleingesneden sjalot, brunoise van tomaat en paprika. Het korianderblad fijnsnijden en erbij voegen. Met de yoghurt tot de gewenste dikte verdunnen. Met zout en peper en evt. limoensap op smaak brengen. Met pitten er in koel wegzetten (om verkleuren te voorkomen).

Toast wat casinowit (zie Ceasarsoep).

 

Serveren:

Schenk de gazpachosaus (zonder de pitten) in een glaasje of een klein diep bord en leg daarop de scampi’s. Garneer met een getoast stukje brood.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen