CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Ceasarsoep

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 2 stuks rode ui (niet te groot)
  • 1 eetlepel boter
  • 450 mililiter kippenfond
  • 975 mililiter room
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 1.5 eetlepel sambal
  • 150 gram Parmezaanse kaas (raspen)

Garnituur

  • 1 stuk bindsla (kleine Romeinse sla)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (krullen)
  • 1 potje ansjovis
  • 0.5 stuks casiniwit

Ceasarsoep Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de borden voor in de warmhoudkast. Snij de uien grof en fruit ze in de boter. Doe het kippenfond en de room erbij en kook zachtjes tot de ui gaar is. Pureer de knoflooktenen met de knijper tot een knoflookpuree en rasp 150 g Parmezaanse kaas. Maak de soep op smaak met de knoflookpuree, sambal, mosterd en de geraspte Parmezaanse kaas. Pureer de soep (met blender) tot de soep helemaal glad is en maak verder op smaak met peper en zout.

Garnituur

Snij de bindsla fijn. Trek met de kaasschaaf krullen van de 50 g Parmezaans kaas. Snij 12 ansjovisfilets in dunne reepjes. Neem voor de croutons 4 sneetjes casinowit en snij de korstjes eraf. Besmeer de sneetjes met olijfolie en leg ze onder de salamandergrill tot ze goudbruin zijn. Snijd de sneetjes in zo klein mogelijke blokjes (croutons).

Serveren:

Schep de soep in de borden en leg de fijngesneden bindsla, de ansjovisreepjes en kaaskrullen als een bergje in het midden op de soep. Garneer met de croutons.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen