CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Lasagne van Kernhem met dadels, walnoten, olijven en rode uiencompote

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Lasagne van Kernhem

  • 0.5 stuks Kernhemkaasje (ca 500 gram)
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit (geen Griekse)
  • 150 gram dadels (pit er uit)
  • 85 gram walnoten
  • 100 gram pistachenoten (gepeld)
  • bieslook

Compote

  • 400 gram rode uien
  • 80 gram suiker
  • 200 mililiter port

Garnering

  • olijven (restant van de lasagne)
  • bieslook
  • 12 stuks stekertjes van 4 cm

Lasagne van Kernhem met dadels, walnoten, olijven en rode uiencompote Werkwijze

Bereiding:

Compote

De uien pellen en fijnsnijden. Vervolgens met de suiker en de port ca. 60 min op een zacht vuurtje konfijten. Regelmatig doorroeren. Laten afkoelen.

Lasagne van Kernhem

Kernhem in dunne plakken snijden (op snijmachine) en per persoon met een uitstekertje van 4 cm Ø 4 rondjes uit de plakjes steken. Tip: koel de kaas goed, eventueel even in de vriezer om goed op de machine te kunnen snijden). Houd 12 olijven apart voor de garnering en hak de rest fijn in de keukenmachine of met de hand. Zo ook met de dadels en de walnoten (het is belangrijk om dit apart te doen anders krijg je een ondefinieerbare massa). Daarna de gehakte ingrediënten door elkaar mengen. Maak met de Kernhemplakken en de olijvenpasta de taartjes door ze laag voor laag (3 à 4 laagjes, zo dun mogelijk) op te bouwen in de steker (zachtjes aanduwen). Maal de pistachenoten fijn in de keukenmachine en rol de taartjes hier met de zijkant door. Bewaar de rest voor de garnering.

Serveren:

Plaats de lasagne van Kernhem op een rond bord en versier met een olijf en wat bieslook. Leg de compote ernaast en laat het restant pistache als sneeuw op het bordje vallen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen