CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Creme van citroen en honing

Categorie: 
Maand: 

MENU 2018

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 850 mililiter slagroom
  • 150 gram honing
  • 100 gram suiker
  • 4 stuks citroenen (sap)

Gemberkoekjes

  • 175 gram licht bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels golden syrup
  • 1 stuks ei
  • 1.5 theelepel gemberpoeder
  • 350 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 1 theelepel bakpoeder (baking soda)

Garnering

  • 2 bakjes frambozen
  • 12 stuks ramequin (soufflébakjes)

Creme van citroen en honing Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven tot 180 °C. Zet de ramequins in de vriezer. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken. Laat de slagroom, honing en suiker in een pan aan de kook komen en vervolgens doorroeren totdat de suiker is opgelost. Gas laag en ca 3 min zachtjes laten doorkoken.

Pan van het vuur af en eerst de uitgeknepen gelatineblaadjes er doorroeren en dan het citroensap. De verkregen massa door een zeef in een kom doen. Vervolgens koud roeren op ijs (eventueel in 2 delen).

De ramequins vullen en in de koeling plaatsen (of eerst even in de diepvries en aansluitend in de koeling).

Gemberkoekjes

De bloem, boter, gemberpoeder en de bakpoeder in een schaal met de hand mengen tot het korrelig is. Dan de suiker, siroop en het ei erbij en mengen tot een stevig deeg ontstaat. Op een goed bebloemde ondergrond uitrollen tot ong. 5 mm dikte en 12 rondjes uitsteken. Op een bakblik met bakpapier ongeveer 7 min of tot goudbruin in de oven laten bakken. Vervolgens laten afkoelen.

Serveren:

Plaats de ramequin op een bordje, drapeer de frambozen hierover en leg het gemberkoekje ernaast.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen