CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Oude Chimay raclette op slakkencressonniere

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Chimay

  • 12 plak(ken) oude Chimay, van 2 mm dikte
  • benodigde paprikapoeder
  • benodigde zout, uit de molen
  • benodigde peper, uit de molen

Slakkencressonniere

  • 100 mililiter extra fijne olijfolie
  • 72 stuk(s) kleine slakken (blik) (of 48 grote)
  • 80 gram sjalotten
  • 40 gram knoflook
  • 350 mililiter tomatensap
  • 300 gram champignons
  • 1 COM_YOORECIPE_UNITS_BAKJE waterkers (cresson)
  • 400 gram courgettes
  • 200 gram tomaten

Oude Chimay raclette op slakkencressonniere Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de borden voor.

Slakkencressonniere

De slakken doormidden snijden. Snij de sjalotten en de knoflook fijn. Snij vervolgens de champignons en courgettes in blokjes Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees brunoise. Knip de waterkersblaadjes van de steeltjes en weeg 60 g af.

Bak de slakken in 2 eetlepels olijfolie met de sjalotten en de knoflook. Voeg wat zout en peper toe. Nu tomatensap erbij gieten.

Ondertussen in 2 eetlepels olijfolie de champignons, in een pan met antiaanbaklaag, lichtjes laten kleuren en aan het slakkenmengsel toevoegen.

De courgettes in de overige olijfolie bakken en ze ook aan de slakken toevoegen.

De tomaten en de waterkersblaadjes toevoegen, even goed doorwarmen. Goed warm houden. Eventueel kruiden met zout en peper.

Serveren:

Het slakkenmengsel verdelen over de borden. Bedek het mengsel met de oude CHIMAY.  Zet de borden onder de salamandergrill, tot de kaas gesmolten is. In verband met de snelheid van het serveren kan je natuurlijk ook nog twee ovens op 200 °C gebruiken.

Tot slot zeer lichtjes met paprikapoeder bestrooien.

Serveer direct!

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen